Publikasjoner | NCF

Publikasjoner

Norges Cykleforbund har oppnådd svært gode resultater og en positiv utvikling de siste seks årene. Et viktig virkemiddel for å lykkes med dette har vært NCFs Sykkelpolitiske Dokument for 2010-2016. Veksten og prestasjonene i sykkelsporten bidratt til en betydelig større oppmerksomhet og forventing om å fortsette den gode utviklingen, og nå målene vi har satt oss. Både Olympiatoppen, klubbene, regionene, teamene, rittarrangørene og øvrige samarbeidspartnere forventer at vi, som en langsiktig idrettsaktør, har strategier og handlingsplaner som ivaretar våre langsiktige målsetninger.
Sesongen 2015 har vært litt sånn nesten når vi snakker mesterskapsmedaljer. Det er jo ofte det en idrett måles på. Vi fikk en verdensmester i terreng maraton ved Gunn-Rita Dahle Flesjå. Hun slutter aldri å imponere oss. Vi skal heller ikke glemme VM-sølvet i sprint til Ingrid Sofie Bøe Jacobsen eller EM-sølvet til Tobias Foss på tempo i juniorklassen – gratulerer til dere alle!
Framsnakking er et ord som er i vinden om dagen, og betyr det motsatte av baksnakking. Er det noe vi skal framsnakke, er det de fire strålende juniorene som vant mesterskapsmedaljer i 2016. Silje Gloslie Fiskebekk tok bronsemedalje i VM BMX, Susanne Andersen ble nr. 3 over mål i VM Landevei, Tobias Johannessen fikk bronse i VM MTB og Iver Knotten tok den siste pallplassen i EM Landevei. Vi glemmer selvfølgelig ikke laginnsatsen i VM for U23, der Kristoffer Halvorsen ble verdensmester.
I Nyhetsbrevet for mai kan vi lese om den gode vårsesongen for mange ryttere på både profflag, landslag og norske UCI lag. I tillegg har vi flere prosjekter på gang, både på arrangementssiden - og for å få flere jenter i idretten vår. Norges Cykleforbund satser også mer på sosiale medier fremover. Se flere saker i Nyhetsbrevet.  
Norges Cykleforbund vil sende ut nyhetsbrev til sine klubber, regioner og tillitsvalgte så ofte som vi ser behov for å dele informasjon, eller presisere regler og retningslinjer. Nyhetsbrevet blir sendt ut 3-4 ganger i året, eller når det er nødvendig. I mars-utgaven av NCFs Nyhetsbrev informerer vi om Forbundstinget, presisering av regler for klubbdrakt, jakten på personer til Ungdomsutvalg, litt om det nye styret i NCF, hvordan du kan kjøre ut bekreftelser til utlandet selv, og et par andre informasjonssaker som vi håper kan være interesserte for medlemmene våre.  
Forbundsstyret har det øverste ansvaret for syklesporten, nasjonalt og internasjonalt, gjennom forbundets komiteer/utvalg samt samarbeid med andre forbund skal det koordineres et arbeid mot felles mål. Denne organisasjonshåndboken er utarbeidet for å hjelpe og støtte rekrutteringsprosessen av tillitsvalgte, og ved arbeidsoppgavene som skal utføres i styrer og komiteer/utvalg. Den skal være et nyttig og viktig verktøy for å styre hele organisasjonen.
Statens vegvesens håndbokserie får nye nummer fra 1. juni 2014. Håndbøkene i Statens vegvesen er fra juni 2014 inndelt i 10 hovedtema der hvert tema får sin unike 100-nummerserie. Under hvert hovedtema er håndbøkene, som før, gruppert etter normaler, retningslinjer og veiledninger. Håndbøkene får oppdaterte kryssreferanser til de andre håndbøkene i samsvar med det nye nummereringssystemet.