World Cup BMX i USA og Argentina

Nå venter Prøve-OL i Tokyo

World Cup runde 7 og 8 i USA og runde 9 og 10 i Argentina

Runde 7&8, USA

Niklas og Tore reiste til Rock Hill i USA for de siste rundene av verdenscupen 13.-14. september. Niklas mest for erfaringen, pluss at Supercross er et format som passer han bra. Tore mangler fortsatt finalen og jaktet på denne.

Niklas får kjøre 2 runder hver dag, men klarer ikke avansere. Dag2 kjørte han helt opp mot sitt beste og da kan man ikke forvente mer - verdenscup er beinhardt og i BMX finnes ingen U23 klasse.

Etter et bra VM og sammenlagtseier i Europacupen var Tore igjen klar for verdenscup og sugen på en finale. Dag1 rekker til 1/4 men slipper forbi 2 ryttere som takker for semifinaleplass. Dag2 blir en enda tidligere exit, 1/16 skal ikke skje for en utøver av Tore`s kaliber.


Tore Navrestad i Rock Hill, USA
 

Runde 9&10, Argentina

Årets siste verdenscuprunder ble kjørt i helgen i Santiago del Estero i Argentina (28.-29. september). Kun Tore reiste hit. Runde 9 starter bra og i 1/8 vinner han faktisk og slår ut begge vinnerne fra USA. I 1/4 skjer det et fall i runden før og de blir stående veldig lenge på start. Krampene kommer snikende av å sitte for lenge på sykkelen og runden blir for dårlig. Dag2 kjemper Tore med det han har, finaleplassen mangler ennå! I tilegg maser treneren hele tiden om å ligge tettere på de andre i svingen. Han kommer seg helt til semi, ligger tett på men blir hindret av to som krasjer foran. 1/4 og 1/2 er en god helg på dette nivået og gir veldig mange poeng på OL-rankingen. Men finalen mangler i år for første gang siden 2016.

Det er litt surt, men slik er også BMX. 2019 har vært en god sesong med seiere, finaler i Europa, sammenlagtseier i Europacup og et bra VM. Verdencupen har derimot vært litt stang ut sykdom,sykler som ikke har dukket opp, flystreiker osv. Fortsatt er det verdenscupen og mesterskapene som blir satset mest på for Navrestad, så prestasjonene må evalueres etter sesongen. Nå venter prøve OL i Tokyo om 1 ukes tid som sesongens siste løp.

  • BMX