VM BMX i Baku

Laksesvela og Navrestad i startbommen for Norge

VM BMX smeller igang i Baku, Aserbajdsjan kommende helg. Det er tatt ut to ryttere på landslaget, som har klart uttakskriteriene satt før sesongen i utvalgte løp.

Følgende ryttere representerer Norge i VM:

Tore Navrestad i klasse Elite menn fra Sviland BMX

Marita Laksesvela i klasse Elite damer fra Sandnes BMX

 

Sesongen så langt og forventninger

Det har så langt vært en god sesong. Marita Laksesvela (eneste dame etter at Silje Fiskebekk har valgt å ta en pause fra BMX) er førsteårs elite og trenger nok litt tid for å «kjøre seg inn» i eliteklassen. Likevel har hun kjørt inn noen gode resultater på semier i Europacupen og vært svært nære en 1/4 finale i Zolder da hun debuterte i Verdenscupen. Dette gir grunnlag for VM deltakelse og kan på en god dag plassere seg topp 30 i verden som førsteårs elite.

 

Sebastian Aslaksrud har hatt en tøff start på sesongen og har slitt med å komme i form. Dette har heldigvis løsnet til slutt og det så ut som han kunne klare å kvalifisere seg til VM  under EC i Kampen, Nederland. Det lykkes ikke, og med fall og skade i Papendal røk også de siste verdenscuprundene og muligheten for kvalifikasjon. Han reiser dermed ikke til VM i år, men er tatt ut til EM i august.

 

Tore Navrestad åpnet sesongen på verst tenkelige måte i Europacupen i Italia, men beholdt roen og plasserte seg i Verdenscupfinalen i Paris helgen etterpå. Han har ikke klart flere finaler, men plassert seg stabilt der oppe og er på dette tidspunktet nr. 13 i verdenscupen. Farten og tidene hans ned bakken er markant forbedret fra i fjor, og er på sine beste dager raskest i verden. Det er meget gledelig og han er av mange regnet som en outsider til VM finale nå på lørdag om han kan produsere de samme startene og holde farten rundt banen.

VM starter torsdag med trening. Fredag kjøres innledende omganger og på lørdag er det finaler 1/8, 1/4, 1/2 og finaler. Det blir spennende, utøverne er klare og vi gleder oss.

Sammen med trener er også medic Einar Svindland med for å støtte utøverne.

 

VM kan ses live på bmxlive: https://www.youtube.com/watch?v=-i_Rn4ajXjw 

 

Sebastian Kartfjord
Landslagsleder BMX

 

  • BMX