Vant Nations Cup i fjor - skal ut å forsvare seieren | NCF

Vant Nations Cup i fjor - skal ut å forsvare seieren

Bilde: Morgendagens Helter landslaget mottok velfortjent hyllest under sykkel-VM i Bergen etter å ha vunnet Nations Cup sammenlagt.

Morgendagens Helter landslaget for menn junior vant som kjent forårets Nations Cup (verdenscup) etter en rekke toppresultater gjennom sesongen. Nå har Kai Lexberg tatt ut rytterne til årets første ritt i Nations Cup.

Totalt seks ryttere er tatt ut til Gent-Wevelgem som kjøres 25. mars, samme dag som proffene kjører tilsvarende klassikker.

- Vi vant Nationscup i fjor og skal nå ut å forsvare seieren. Lista ligger høyt, men det er noe vi liker, sier landslagsleder Kai Lexberg.

Lexberg presiserer at uttaket ikke har vært lett.

- Uttak på denne tiden av året er alltid utfordrende. Uttaket er gjort på bakgrunn av til dels fjorårets resultater, tester, analyse av treningsdagbøker og i dialog med trenere.

- Flere på høyt nivå

Selv om sterke ryttere som Andreas Leknessund og Idar Andersen har rykket opp i U23-klassen, er Lexberg forventningsfull til årets juniorgenerasjon.

- Det kommer en gjeng med veldig spennende 2001-modeller opp som sammen med noen av de som fikk prøve seg i 2017 blir ett veldig spennende lag også i år. Alt tyder på at vi har flere juniorer på høyt nivå enn det vi har hatt tidligere. Så får vi se hva det holder til når sesongen starter.

- Laget som er tatt ut til Gent har mange forskjellige egenskaper, og alle har høy kapasitet. Vi stiller med tre andreårsjuniorer der to er rutinerte og en er debutant på landslag. De tre førsteårsjuniorene er alle meget spennende og de var alle dominerende i 16 års klassen i fjor, sier lederen for Morgendagens Helter Landslaget.

Landslagsleder Kai Lexberg om de uttatte rytterne:

Søren Wærenskjold, Ringerike SK:
Søren var en del av laget også i fjor og med sine sterke resultater i 2017 har vi store forhåpninger til at han kan ta enda et steg videre i år.

Ludvig F. Aasheim, SK Rye:
Ludvig kjørte dette rittet også i 2017, men en sein punktering hindret han i en topp plassering. Ludvig utviklet seg veldig bra gjennom fjorårets sesong og han har trent veldig bra i vinter.

Ådne Holter, Lillehammer CK:
Ådne får sin landslagsdebut etter å ha vist imponerende tester og sin oppofrende kjørestil i 2017 sesongen for Lillehammer CK.

Marcus Korsnes, Bærum OCK:
Førsteårsjunior som vant UM tempo i 2017, har vist bra fremgang på tester gjennom vinteren og er en rytter med mye kjørestyrke.

Vegard Stokke, Glåmdal SK:
Vegard var nummer to på både UM tempo og på NCF Rankingen for 16-åringene i fjor. Har trent veldig bra og har imponerende testresultater. En rytter med mange gode egenskaper.

Dennis Grosvold, Grenland SK:
Dennis vant NCF Rankingen i 2017 for 16-åringene i 2017. En spennende rytter som har sine store styrker i bakker. Også han har testet veldig bra i vinter.

Årets Ritt er stort sett innom de samme utfordringene som tidligere utgaver, med Kemmelberg og Monteberg to ganger på slutten av rittet. Årets avslutning er mer lik den som var i 2016, med kun 11 km fra toppen av Monteberg og inn til mål. Rittet er totalt 118km

  • Landevei

Nyheter Landevei

Det var sterk kjøring av det norske damelandslaget under Tour Cycliste Féminin International de l'Ardéche i Frankrike...
Norges Cykleforbund arrangerer Mobil-vaktkurs sammen med Eriks Trafikkskole for de som ønsker å være mobil vakt i...
T.v.: Iver Johan Knotten (innehaver av rekord 30 km M-sen), Reidar Borgersen (like blid) og Kristoffer Skjerping. Foto...
Norges Cykleforbund sender en solid tropp til årets VM Landevei i Innsbruck, som blir arrangert fra 23. - 30. september...
Fire medaljesankere på tempoen, fra v.: Jan Bodin, Kåre Christoffersen, Trine Hansen og Kristin Falck.   UCI...
Foto: GP Ruebliland - sammenlagtvinner Enzo Leijnse (Ned), 2. Biniam Girmay Hailu (Eri) og 3. Daniel Årnes (Nor)....
Norges Cykleforbund går i disse dager gjennom regelverket for ungdom, spesielt med tanke på bruk av skivebremser eller...
(Bildet er fra OL i 2016) Vita Heine fra Bergen CK/Team Hitec Products Birk Sport slo den gamle rekorden fra 2015...
Tour de l'Avenir er det tøffeste etapperittet man kan være med på som U23-rytter. I år var også stigningene og...
Uttaket til Grand Prix Rüebliland har ikke vært enkelt. Vi er så heldige at vi har mange sterke juniorsyklister og det...