Uttak til Setmana Valenciana 21.-24. februar

Kvinner Elite Landevei klar for sesongens første landslagsoppgave

Det spanske etapperittet Setmana Valenciana går av stabelen i perioden 21.-24. februar og består av 4 fellesstart etapper, hvorav etappe 1 og 3 er de tøffeste og da spesielt avslutningen på etappe 3 med en 4 km lang stigning med 11,6 % i snitt.

- Uttak på denne tiden av året er alltid utfordrende, så her har vi bygd videre på den sterke lagkjøringen jentene viste i fjor høst, samt trening og tester som er utført gjennom høst / vinter, i tillegg til treningen på samlingen her nede i forkant, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.
 

Norge stiller med følgende ryttere:

Katrine Aalerud, Team Virtu Cycling / Vestby CK
Katrine har gjennomført et solid treningsgrunnlag i vinter og er en rytter som alltid gir alt for laget. Hun er tilbake etter halebensbruddet i VM og er sterkere enn noen gang. Hun har utviklet seg til å bli en meget sterk klatrer og er nok vårt sterkeste kort i sammendraget.

Emilie Moberg, Team Virtu Cycling / Halden CK
Emilie har jobbet seg tilbake etter en kraftig hjernerystelse høsten 2018 . Hun har lagt bak seg en solid treningsvinter og er tilbake på et godt nivå. Emilie blir vår spurter i dette rittet.
 

Stine Borgli, CK Victoria
Stine er en generelt kjøresterk rytter som utviklet seg bra gjennom 2018 og har fortsatt fremgangen gjennom vintereb og våren. Hun er en meget god lagspiller som også er sterk nok til å kjøre inn egne resultater.
 

Ingrid Lorvik, Hitec Products – Birk Sport / CK Victoria
Ingrid kjørte Setmana Valenciana i 2017 og kjenner området / løypene godt. Hun har lagt et godt grunnlag i vinter og har vist gode klatreegenskaper på samlingen.

Vita Heine, Hitec Products – Birk Sport / Fana CK
Vita kjørte også rittet i 2017 hvor hun ble vår beste rytter sammenlagt. Hun er en generelt kjøresterk rytter som også har utviklet seg til en god lagspiller.

Ingrid Moe,  Bergen CK
Ingrid kjørte også i Setmana Valenciana i 2017. Hun er en uredd rytter og meget god lagspiller og har gjennomført en god trenings vinter.

Line Gulliksen, Asker CK
Line fikk sitt gjennombrudd i 2017 og har utviklet seg videre gjennom 2018 sesongen, hvor hun har vist seg frem med stor kjørestyrke og god lagmoral. Treningen i vinter har vært meget grundig.

- Dette er et meget spennende lag som har mange ulike egenskaper, mener landslagsleder Carl Erik Pedersen. - Alle jentene har god kapasitet og en suveren lagmoral. Det blir spennende å se hva det kan få til i Spania, avslutter Pedersen.

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Det er flere som har ventet på kurs for mobile vakter (MC vakter), og nå har vi fått satt to datoer for kurs. Lørdag...
Bestilling av vester/jakker for vakter   Synlighetstøy I august ble "Forskrift om sykkelritt på veg"...
Utvalget har i samarbeid med Region Midt forsøk å finne klubber i Midt-Norge til å arrangerer mesterskapet, ettersom...
  På oppdrag fra Samferdselsdepartementet hadde Vegdirektoratet forslag til mindre endringer i forskrift om...
Alexander Kristoff viser gryende VM form og vant 1. etappe av Slovakia rundt i dag. Kristoff spurtslo både Michael...
Det var sterk kjøring av elitelandslaget damer i Lotto Belgium Tour i helgen. På tredje etappe ble det nesten...
Morgendagens Helter landslaget kvinner junior gjorde en god oppkjøring før VM i Watersley Ladies Challenge i helgen....
Morgendagens Helter landslaget for kvinner junior skal delta i Nationscuprittet Watersley Ladies Challenge i helgen (13...
Lotto Belgium Tour starter i morgen og landslaget kvinner elite er å finne på start for fedrelandet. Vi stiller med et...
På 6. etappe tapetserte vi pallen; 1. Silje Mathisen (TeVeBu) 2. Pernille Larsen Feldmann (Sør) 3. Amalie Lutro (Sør...