Uttak til Paris-Roubaix

Jonas Iversby Hvideberg før Gent-Wevelgem. Foto: Erik Edland.

Seks juniorer er tatt ut på Morgendagens Helter landslaget til Paris-Roubaix 9. april.

- Det er fortsatt mange som ikke har kjørt ritt ennå og derfor er uttak vanskelig så tidlig på sesongen.  Det har lenge vært klart at Andreas Leknessund ikke kjører Roubaix. I samråd med Idar Andersen og hans trener har vi blitt enige om at også Idar står over Paris-Roubaix for å forberede seg optimalt til ritt som passer han bedre senere sesongen, sier landslagsleder Kai Lexberg.

Følgende ryttere er tatt ut på  Morgendagens Helter landslaget til Paris-Roubaix 9. april:  

Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK, region Øst

Einar Liseth Pedersen, Åsane SK, region Vest

Olav Hjemsæter, Glåmdal SK, region Innland

Simen Nordahl Svendsen, Tønsberg CK, region TeVeBu

Mikal Dyngeland Vik, Fana IL, region Vest

Søren Wærenskjold, Ringerike SK, region TeVeBu

 

Landslagsleder Kai Lexberg om de uttatte rytterne:

- Jonas Iversby Hvideberg får fornyet tillit etter Gent-Wevelgem der han kjørte bra og satt i brudd nesten hele dagen. Sterk, offensiv med gode taktiske evner.

- Einar Liseth Pedersen får også fornyet tillit etter Gent -Wevelgel. En stor og sterk rytter som vi mener bør passe godt i dette løpet, I tillegg er han førsteårs junior og kan ta med seg erfaring inn mot neste år.

- Olav Hjemsæter er en kjøresterk og offensiv rytter som vi mener bør passe godt i dette løpet. Debuterer på landslaget, men har kjørt noe internasjonalt også i 2016 der han blant annet har en fjerdeplass  på en etappe i Int. Junioren Driedaagse van Axel. Han ble nest beste første års junior i det rittet.

- Simen Nordahl Svendsen får sin debut på landslaget etter å ha startet sesongen bra i Belgia med en seier og en 3. plass i Kermis ritt. Simen var veldig bra som 16 åring og ble ungdomsmester da. Han hadde en litt tyngre sesong som førsteårs junior, men nå virker det til å ha løsnet og det blir spennende å se hva Simen kan få til i debuten.

- Mikal Dyngeland Vik er debutant på landslaget. Mikal var også i fjor bra på våren med en 5 plass i Norgescup åpningen i 2016. Han har testet bra igjennom vinteren og blir spennende å følge.

- Søren Wærenskjold vant Ungdomsmesterskapet tempo i 2016 og han har også kjørt bra både på Sykkelkross og Bane. Han er en sterk og teknisk god rytter som bør være som skapt for ritt som Paris-Roubaix. Også han er første års junior.

Paris-Roubiax junior kjøres samme dag og med identisk løype som proffene de siste 87 km. Som tidligere inngår rittet i Nation Cup for juniorer. Etter 111 km, hvorav 28,9 km er fordelt på 16 forskjellige brosteinspartier, skal juniorene kjempe om seieren på den berømte velodromen i Roubaix.

 

 

 

  • Landevei