Uno-X Tour te Fjells etappe 1

Seier til Ysland, Hagenes, Borgli og Leknessund under Uno-X Tour te Fjells sin første etappe.

 

Sesongens første NorgesCup i Landevei ble Uno-X Tour te Fjells. Rittet startet med en bakketempo på 5 km som gikk på grus i stigningen opp til Storefjell Hotell. Denne stigningen er godt kjent blant tidligere deltakere på rittet og grusen var like hardpakket som tidligere år. Etter årets spesielle situasjon er Uno-X Tour te Fjells et at de store rittene som endelig har kunnet gjennomføre sitt arrangement. Dette har ført til en rekordpåmelding med ca. 350 deltakere. Det var også en rekke deltakere fra Danmark med i årets ritt.

I K Junior-klassen var det 16 deltakere. Det ble et svært spennende oppgjør mellom Anne Dorthe Ysland og Magdalene Lind, hvor kun 1 sekund skilte de to på toppen. Seieren gikk til Ysland, Lind ble nummer to og Hedda Brenningen Bjørklund tok tredjeplassen.

 

For M Junior var det hele 144 deltakere som var på start. Det var 34 ryttere innen 1 min bak vinneren som ble Per Strand Hagenes. Embret Svestad-Bårdseng tok andreplassen, 5 sekund bak vinneren og tredjeplassen gikk til Simon Dalby som var 7 sekunder bak vinneren.

 

Det var et rekordsterkt felt som var til start for K Senior, og hele 47 ryttere var påmeldt i klassen. Forhåndsfavoritten Stine Borgli tok seieren, men kun 3 sekund foran Amalie Lutro og 5 sekunder foran Ingrid Lorvik.

 

I M Senior var det 150 påmeldte og det var knyttet stor spenning til hvem som kunne utfordre forhåndsfavoritten Andreas Leknessund. Det var svært mange gode tider opp bakken, men til slutt var det Leknessund som tok seieren 10 sekunder foran Louis Bendixen og 13 sekunder foran Morten Alexander Hulgaard.

 

Topp 3 K Junior

1.Anne Dorthe Ysland, Gauldal SK

2.Magdalene Lind, Ringerike SK

3.Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK

 

Topp 3 M Junior

1.Per Strand Hagenes, Sandnes SK

2.Embret Svestad-Bårdseng, Glåmdal SK

3.Simon Dalby, Danmark

 

Topp 3 K Senior

1.Stine Borgli, CK Victoria / FDJ Nouvelle Aquitaune Futuroscope

2.Amalie Lutro, Stavanger SK / Hitec Products – Birk Sport

3.Ingrid Lorvik, Gauldal SK / Hitec Products – Birk Sport

 

Topp 3 M Senior

1.Andreas Leknessund, Ringerike SK / Uno-X Pro Cycling Team

2.Louis Bendixen, Team Coop

3.Morten Alexander Hulgaard, Uno-X Pro Cycling Team

 

Komplett resultatliste

 

  • Landevei