Trenerkurs i nord gir aktivitet til barn og unge | NCF

Trenerkurs i nord gir aktivitet til barn og unge

Bodø CK med 11 nye trenerspirer i klubben

Det har vært gjennomført to Trener 1 kurs i Bodø (praksishelg og teorihelg), hvorav teorihelgen ble gjennomført over to ettermiddager/ kvelder på hhv. vår 2017 og høst 2017. Totalt 11 stk. fra Bodø CK har deltatt på begge kurshelger. Det har vært 13 deltakere på hver av kurshelgene.

Engasjementet har vært stort på begge kursdeler, deltakerne har bidratt med sine erfaringer fra andre idretter. Det er en enorm vilje i særlig Bodø CK til å starte opp med organisert barne- og ungdomsaktivitet. Fauske IL Sykkel har hatt en deltaker på begge kurshelgene og også her er engasjementet og ønsket stort for å få til en gruppe for barn og unge.

Tromsø CK var også representert på praksishelgen og i Tromsø har de allerede en ungdomsgruppe.
 

Bodø CK stod for lokale og sykkelarena, og vi erfarer viktigheten av å ha en egen arena tilrettelagt for sykling. En trafikksikker og trygg arena, hvor brukerkonflikten minimeres med andre brukergrupper, med gode og utfordrende øvelser for ulike alders- og nivågrupper. Dette gjør jobben som trener mye lettere og kvaliteten på hver enkelt trening og utvikling av hver enkelt rytter bedre.

Arrangørklubben Bodø CK er en raus klubb som spanderte pizza, grillmat og drikke på alle deltakere på begge kursene.

Vi har i teorikurset hatt fokus på trenerrollen, pedagogikk, læren om barn og unge, ledelse, fysiologi, treningslære og diskutert effekten av spesialisering og variasjon/ bredde. Vi har jobbet mye i grupper med felles gjennomgang og diskusjon.

På praksidelen har vi repetert litt om trenerrollen. Vi har gjennomført hjerte-lunge redning med praktisk øving på dukke. Vi har brukt mye tid på treningsplanlegging før alle deltakere fikk prøve seg som trener for en gruppe ute i terrenget. Det ble også brukt en del tid på evaluering av hver gruppe etter hver gjennomføring.

Det er utrolig morsomt å se hva for eksempel Bodø CK har fått til av organisert barne- og ungdomsaktivitet i klubben etter del 1 av teorikurset. Bodø har hatt ukentlige treninger gjennom hele sesongen og økende deltakelse utover høsten 2017. Bodø CK har sin arena i Bjørndalslia, som er en sykkelpark med egne løyper for sykkel, tilrettelagt for barn og unge.

 

Stian Evensen, instruktør NCF

Nyheter

Det nærmer seg  verdenscupavlslutning for terrengsykkellandslaget. Ferden går nå til franske La bresse...
Styret i Norges Cykleforbund har gjort et friskt valg når de nå har ansatt ny Generalsekretær. Valget falt på en leder...
Uttak EM MTB junior/U23 i Graz, Østerrike 25.-29. juli og EM MTB Elite i Glasgow, Skottland 7.august   Det...
21. juni bekjentgjorde UCI at de fra 1. juli godkjenner skivebremser i BMX og landevei. Regelverkets ordlyd er pr i dag...
Siste runde i verdenscupen gikk i tsjekkiske Nove Mesto, kåret til den beste arenaen de siste 5 årene i verdenscupen....
(foto: EGO-Promotion) Det ble ingen super helg for de norske terrengsyklistene i helgen. Et gledelig unntak var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...
Bilde: Prosjektleder for kursutvikling Vidar Bringeland Sørensen og prosjektkoordinator Kirsti Ruud har gjort en...
Illustrasjonsbilde: Det norske U23 landslaget for kvinner før EM fellesstarten i fjorårets Danmark. Norges...
Opplæring av private vakter under sykkelritt blir mindre kostnadskrevende og enklere å gjennomføre med nettkurs....