Tre kurs for stasjonære vakter våren 2019

Region Øst inviterer til tre kurs i praksisdelen for stasjonære vakter våren 2019. Vi oppfordrer alle klubber til å bruke tilbudet.

Kursene arrangeres mandag 25. mars, mandag 8. april og mandag 29. april, og går over en kveld.

De holdes i Osloidrettens hus, Ekebergveien 101 i Oslo (ved siden av Ekeberghallen). Kursene er gratis for alle som er medlemmer i klubber i regionen. Kursstart er 17.00, og kurset skal være slutt før 22.00.

Stasjonære vakter er en del av det nye forskriftene for sykkelritt på landeveien. Kurset gir vaktene kompetanse til å dirigere trafikken til en viss grad. De fleste ritt på landeveien er avhengig av slike vakter. Region Øst arrangerte tre kurs våren 2018 – i tillegg til at mange klubber i regionen holdt egne kurs. Det er likevel stort behov for å utdanne flere.

Vi oppfordrer alle klubber som planlegger å arrangere ritt på landeveien i 2019 om å bruke denne sjansen til å utdanne stasjonære vakter. Jo flere stasjonære vakter som er på plass, jo enklere blir det å arrangere rittene på en enkel, sikker og sportslig god måte neste sesong.

De stasjonære løypevaktene skal først gå gjennom et elæringskurs på ca 4 timer. Dette må gjennomføres og godkjennes før praksisdelen kan tas. Du får ikke meldt deg på praksisdelen før du har vært gjennom læringsdelen

Påmelding både til elæringsdelen og praksisdelen skjer via lenker på denne siden. Påmeldingen skjer på Min idrett. Det er ikke mulig å melde seg på praksisdelen før elæringsdelen er gjennomført.

Vi presiserer at det er lenker til kurs for stasjonære vakter som skal brukes. Kurset for løypevakter gir enklere kompetanse for vakter uten rettigheter til å dirigere trafikken.

Kai Fegri er kursleder begge dager. Mer informasjon om kursene finner du her. 

Har du spørsmål rundt kursene kan du også sende en epost hit.

  • Region Øst

Nyheter Region Øst

IF Frøy tar i bruk Holmenkollen-anlegget for å arrangere sykkelritt. Helgen i månedsskiftet juli/august blir det...
NM i Masters landevei korona-flyttes fra slutten av juni til midt i august. Mesterskapet skulle gått den siste...
Hei sykkelvenner! Det nærmer seg rittstart for sykkelsesongen 2020 og styret i NCF Region Øst er stolt over å...
Saksliste årsting i Region Øst 2020 lørdag 1. februar klokken 13.30 på Quality Entry hotell, Mastermyr. a)...
Anita Stenberg var glad over å ha fått to stipender for å kunne satse på OL. På bildet fra venstre Ivar Kjellhov, Anita...
Klubber med under 300 medlemmer pr 1. januar 2020 kan stille med en representant. Klubber med 300 eller flere medlemmer...
Styret inviterer nå alle til å komme med forslag til vinnere.  Prisene utdeles til en gutt eller jente, eventuelt...
Dette er et flott tiltak, som støttes av Region Øst. Neste år åpnes velodrom i Sola, og vi jobber med realiseriing av...
2019-sesongen nærmer seg slutten, og det er tid for å tenke på 2020. Vi ber alle klubbene i Region Øst få med seg...
Det skjer fredag 18. til søndag 20. oktober under Morgendagens helter-samlingen på Sørmarka 20 minutter sør for Oslo...