TransØsterdalen 2019

NorgesCup Terreng Maraton nr 3 TransØsterdalen 2019 ble en stor suksess. Takk til deltakerne og arrangøren for at dette ble et flott arrangement!

Under kan du lese oppsummeringen fra helgen:

Etappe 1

Det ble seier til Anne Helene Reiten og Eskil Evensen-Lie i den første etappen av TransØsterdalen.

Det var et sterkt startfelt bestående av ca 300 ryttere som la ut på første av totalt tre etapper i årets utgave av TransØsterdalen. Det var en nokså kupert etappe på ca 55 kilometer, hvor rytterne kjempet hardt om å få det beste utgangspunktet i dette etapperittet. 

I Kvinner elite var det Anna Helen Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern / Team Milslukern) som var dagens sterkeste rytter. NorgesCup-leder Sunniva Dring (Sagene IF Sykkel / Team Milslukern) måtte dermed se seg slått av venninnen sin, men endte selv opp på en sterk andreplass. Turid Hagelia Korshavn (Gjerstad IL Sykkelgruppe) kom på tredjeplass. 

- Jeg følte meg ikke så pigg i den første bakken, men jeg hadde et håp om at det skulle løsne etterhvert. Mot midten av rittet var føltes beina mye bedre, og jeg bare kjørte på helt inn til mål. Det var veldig gøy, sa Reiten. 

I menn elite var ingen sterkere enn Eskil Evensen-Lie (Kloppa Off Road Klubb), som dermed stakk av med seieren. På andreplass kom Fredrik Haraldseth (Bærum OCK / Hard Rocx Swix), ca 20 sekunder bak Evensen-Lie. Like etter kom Audun Øverbye Hansen (Romeriksåsen SK / Birk Sport Racing) i mål til en sterk tredjeplass. 

- Jeg følte meg sterk i dag, og selv om jeg kjørte feil underveis og måtte snu, så klarte jeg å etablere meg i front. Da det gjenstod omtrent 8 kilometer rykket jeg i fra, og det holdt helt inn, sa Evensen-Lie etter målgang. 

 Komplette resultater etappe 1

 

Etappe 2

Seier til Sunniva Dring og Eskil Evensen-Lie i den andre etappen av TransØsterdalen.

Etter gårsdagens etappe på 55 kilometer var utøverne klare for den andre etappen av TransØsterdalen. Lørdagens etappe var på ca 78 kilometer og innebar flotte flytstier og mer terreng sammenlignet med gårdsdagens etappe. 

I Kvinner elite var det NorgesCup-leder Sunniva Dring (Sagene IF Sykkel / Team Milslukern) som stakk av med seieren. Anna Helen Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern / Team Milslukern) tok andreplassen, 2 minutter og 59 sekunder bak Dring. Dermed skaffet Dring seg et godt utgangspunkt før søndagens jaktstart. Inn på tredjeplass kom Turid Hagelia Korshavn (Gjerstad IL Sykkelgruppe). 

- Det var litt mer terreng i dag, noe som passer meg bra. Jeg var innstilt på å slå Anne Helene, og det var deilig å ta seieren, sa Dring. 

I menn elite var det igjen, som på fredagens etappe, ingen som kunne hamle opp med Eskil Evensen-Lie (Kloppa Off Road Klubb). Evensen-Lie stakk av med seieren, og økte dermed sitt forsprang for søndagens jaktstart. På andreplass kom Tormod Weydahl (Ottadalen SK), ca ett minutt bak Evensen-Lie. Fredrik Haraldseth (Bærum OCK / Hard Rocx Swix) kom inn til tredjeplass, og overtok dermed ledelsen i NorgesCupen sammenlagt.   

- Jeg rykket i den lengste utforkjøringa og fikk med meg Tormod og Gabriel. Vi samarbeidet godt, men Gabriel falt av etter hvert. Fantastisk bra kjørt av Tormod, og en nydelig løype med gode flytstier. Jeg gleder meg til i morgen, sa Evensen-Lie. 

Komplette resultater etappe 2

 

Etappe 3

Sunniva Dring og Audun Øverbye Hanssen vant den tredje og siste etappen av TransØsterdalen.

Etter to dager med totalt ca 130 km terrengsykling var utøverne klare for et siste oppgjør i TransØsterdalen. Rittets siste og avgjørende etappe ble kjørt som jaktstart, dermed var førstemann i mål vinneren av TransØsterdalen sammenlagt. Sammenlignet med etappene på fredag og lørdag, inneholdt søndagens etappe betydelig større andel terreng og tekniske partier, med en lengde på 35 kilometer. Det var mye regn både i forkant og underveis i rittet, og dette skapte ekstra spenning og mer krevende forhold sammenlignet med de to foregående etappene i TransØsterdalen.

I Kvinner elite var det nok en gang NorgesCup-leder Sunniva Dring (Sagene IF Sykkel / Team Milslukern) som stakk av med seieren, etter å ha startet halvannet minutt foran Anna Helen Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern). Martine Stenbro (IF Frøy / Team Milslukern) kom på andreplass, foran Miriam Sivertsen (IF Frøy / Team Milslukern) på tredjeplass.

- Jeg hadde det veldig gøy, selv om det regnet, sa Dring. 

Topp 3 kvinner elite, 3. etappe:

1. Sunniva Dring (Sagene IF Sykkel / Team Milslukern)

2. Anna Helene Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern

3. Turid Hagelia Korshavn (Gjerstad IL Sykkelgruppe)

Topp 3 sammenlagt i TransØsterdalen, kvinner elite:

1. Sunniva Dring (Sagene IF Sykkel / Team Milslukern)

2. Anna Helene Reiten (Trollheimen SK / Team Milslukern)

3. Martine Stenbro (IF Frøy / Team Milslukern)

I menn elite var førstemann ut Eskil Evensen-Lie (Kloppa Off Road Klubb) med 1 minutt og 53 sekunders forsprang på Tormod Weydahl (Ottadalen SK). 4 minutter etter Evensen-Lie startet Fredrik Haraldseth (Bærum OCK / Hard Rocx Swix). Audun Øverbye Hanssen startet fem og et halv minutt bak Evensen-Lie.

Evensen-Lie klarte å holde unna hele veien, og kom alene inn til mål. Dermed kunne rytteren fra Hadeland feire en sterk sammenlagtseier i TransØsterdalen 2019.

Andremann i mål var Tormod Weydahl (Ottadalen SK), som tok andreplassen sammenlagt i TransØsterdalen og på etappen, med dagens nest beste tid. Audun Øverbye Hanssen kom deretter i mål på dagens beste tid, og vant dermed etappen. I sammendraget endte Øverbye Hanssen på tredjeplass.

Det var veldig vått, men jeg trives godt i regnvær. Jeg tok igjen Fredrik underveis, og bare kjørte på videre, sa Øverbye Hanssen.

Topp 3 menn elite, 3. etappe:

1. Audun Øverbye Hanssen (Romeriksåsen SK / Birk Sport Racing)

2. Tormod Weydahl (Ottadalen SK)

3. Eskil Evensen-Lie (Kloppa Off Road Klubb)

 

Topp 3 Sammenlagt i TransØsterdalen, menn elite:

1. Eskild Evensen-Lie (Kloppa Off Road Klubb)

2. Tormod Weydahl (Ottadalen SK)

3. Audun Øverbye Hanssen (Romeriksåsen SK / Birk Sport Racing)

  • Terreng