Tour des Fjords og Tour of Norway slås sammen

Nytt ritt over 6 dager i 2019

Tour des Fjords AS og Interspons AS er enige om å slå Tour des Fjords og Tour of Norway sammen til et etapperitt som skal gå over 6 dager. Tour des Fjords AS blir eier av det nye arrangementet, mens Interspons blir med som samarbeidspartner og leverandør av kompetanse og ressurser.

Papirene er sendt inn til UCI, og det nye rittet er på plass på kalenderen allerede til neste år.

Hva navnet på det nye arrangementet blir er ikke klart enda, men vi skal bruke tiden fremover til å kjøre en god prosess for å finne ut hva det nye etapperittet skal hete.

Arrangøren bak Tour of Norway har en lang historikk bak seg som sykkelarrangør. Allerede i 1975 ble den første utgaven av «Fossen Grand Prix» arrangert. Rittet ble senere til «Ringerike Grand prix», og var lenge det eneste UCI-rittet i Norge. I 2011 ble navnet endret til «Tour of Norway».

Utviklingen i Norsk sykkelsport har eksplodert de siste årene og daglig leder i Interspons AS, Birger Hungerholdt, sier:

«Det er både spennende og et helt riktig steg å bygge et stort etapperitt i Norge i fellesskap. En sterk ny organisasjon som også blir viktig for videreutviklingen av norsk sykkelsport i årene som kommer».

Sammen med Anders Eia Linnestad som vil bli teknisk rittleder for det nye løpet, ser han og resten av Tour of Norway organisasjonen frem til å jobbe sammen med Tour des Fjords med det nye rittet.

Tour des Fjords AS eier også Hammer Stavanger og det er inngått et samarbeid med Velon som garanterer at de 10 WorldTour-lagene som også er Velon-medlemmer tar turen til Stavanger. Samtidig er Tour des Fjords garantert deltakelsen til minst fem av dem, men endte i 2019 opp med hele ni World Tour lag. Velon og lagene har vært tydelige på at de ønsket et lengre etapperitt, og slik kalenderen blir i 2019 vil det bli enda mer interessant å ankomme Norge i månedsskiftet mai/juni for delta på Hammer Stavanger og et etapperitt over seks dager.

Vi vil nå bruke de to ukene vi har på UCI kalenderen på en best mulig måte. Vi har derfor valgt å legge

Hammer Stavanger 24. - 26. mai og det nye etapperittet vil starte tirsdag 28. mai og avsluttes 2. juni.

- «Vi har et fantastisk land for å arrangere sykkelritt. Ved å samle ressurser og kompetanse rundt ett stort felles prosjekt er jeg sikker på vi sammen kan få til noe enda større. Vi har hatt reviret vårt på vestlandet og nå på sørlandet, mens Tour of Norway har hatt fokus på det sentrale østlandet. Vi får nå hele Sør-Norge som vårt nedslagsfelt, og har muligheten til å nå enda større deler av landet når rittet skal gå over seks dager», sier Roy Hegreberg daglig leder for Tour des Fjords.

Uno-X som har vært generalsponsor for Tour of Norway vil fortsette som generalsponsor i det nye løpet og sier

- «Vi er glade for å se at øst og vest forenes om et langsiktig og robust rittkonsept. Uno-X kan bare gratulere alle involverte og ønske lykke til!»

Alexander Kristoff har deltatt både på Tour of Norway og Tour des Fjords og sier:

«Jeg har gode minner fra både Tour des Fjords og Tour of Norway, med etappeseiere og sammenlagtseire. At de to løpene slår seg sammen for å lage et enda bedre konsept er fantastisk bra. Nå får vi samlet de beste ressursene i sykkelnorge under en fane, og jeg er sikker på at vi kommer til å få et enda bedre løp for alle parter i årene som kommer»

Nå skal organisasjonen bruke tiden fremover til å legge løyper og planer for første utgave av det nye rittet som blir arrangert i månedsskiftet mai/juni neste år.

  • Landevei
  • Region Sør