Tore Navrestad i Europacupen BMX

I helgen deltok BMX- landslaget med Tore Navrestad i Europacuprunde 1 og 2 i Verona, Italia. Dette for å få kjørt inn poeng til OL i Tokyo neste år. Tore har ikke vært ute på internasjonale løp denne sesongen etter 4. plassen i British Open SX i Manchester 7. mars, der han fikk med seg 35 poeng.

Det ble ikke det helt store i Verona for Tore, men han gjorde det bra i innledende heat. På 1. runden lørdag ble han nr. 2 i kvartfinalen, men kom som nr. 6 i mål i semifinalen. Det er de fire beste som går videre til finalen. Søndag ble han nr. 2 i 1/8 finalen, men røk ut i kvartfinalen med en 6. plass. Noen småskader og en ikke helt optimal opplading og konkurransetrening til tross, så hadde han håpet på mer. Han fikk noen OL- poeng med seg fra lørdagen. Det var franskmennenes helg i Verona med André Sylvain og Eddy Clerte som vant hver sin runde i menn elite klassen.
 

Resten av Europacupen er under vurdering om det skal arrangeres. Runde 3 og 4 skal etter planen gå i Frankrike 19.-20. september, og runde 5 og 6 i Belgia 31. oktober-1. november. UEC prøver fortsatt å avholde EM for junior, U23 og Elite i år.

  • BMX