Toppresultater i Utfor-verdenscupen | NCF

Toppresultater i Utfor-verdenscupen

Støtteapparatet til våre ryttere er en viktig del av grunnlaget for gode prestasjoner. Her se vi leder Bjørn Ballangrud (t.v.) og mekaniker Sam Beaten sammen med Brage Vestavik etter hans 7. plass og bestenotering i helgen.

Isak Leivsson endte på 18. plass i menn elite og Brage Vestavik tok personlig beste og 7.  plass i menn junior under helgens Verdenscup i Utfor. Konkurransen som var årets tredje WC runde og ble arrangert i Leogang i Østerrike.

Leogang ligger nordøst i Salzburg, øst i landet, og er omkranset på kartet av en rekke steder vi nordmenn kjenner fra vinteridrettene. Vi bryr oss for øvrig om sykkel, og Leogang har vært med i DHI-sirkuset en årrekke. Årets ritt er den syvende siden 2010, kun utelatt i sesongen 2012 da det til gjengjeld ble arrangert VM i disse løypene. «The Speedster» er ca. 2.6 km lang, med et fall på 524 meter, og byr på store hopp og røffe partier, og ikke minst høy fart!

Værgudene viste seg denne gang fra sin beste side, med solrike, tørre og like forhold for alle ryttere gjennom hele konkurransen.

Super inngang med bra resultater fra Fort William

Det norske laget hadde med seg godfølelsen inn til helgens ritt med gode opplevelser og prestasjoner på sykkelen for flere av rytterne fra forrige helgs ritt i Fort Willliam i Skottland. Brage sikret seg der en ny topp 10 med sin 9. plass etter å ha kommet seg til finale med en sterk 6. plass i sitt kvalifiserings-run. Brage viser for alle at han hører hjemme blant de beste juniorene i verden, og vi er meget optimistiske for tiden som kommer.

Blant damene imponerte spesielt debutant Hilde S. Strædet med en meget sterk 14. plass i kvalifiseringen som gav henne plass i finalen. Hilde endte opp på en 13. plass av de 15 som får kjøre finale etter et rotete run, men alt i alt en fantastisk helg for Hilde i sin debut! Vera Leivsdottir kjørte inn til 17.plass i sin kvalifisering og var med det kun 2 plasseringer og 9 sekunder unna en finaleplass.

Vår beste senior Isak Leivsson endte på en godkjent 42. plass i finalen etter en litt svak kvalifisering og tok med seg startnummer 34 inn til helgens WC i Leogang. Henrik Myhrvold kjørte inn til 105. plass og var med det litt unna finale.

Norges tropp i WC Leogang

Under helgens WC i Leogang stilte Norge med landslagsrytterne Isak Leivsson (senior), Henrik Myhrvold (senior) og Brage Vestavik (junior). I tillegg var Frida Rønning (senior) og Vera Leivsdottir (senior) med denne gang. Støtteapparatet i Leogang var Leder Bjørn Ballangrud og mekaniker Sam Baeten.

Meget solide trenings-run

Både Brage og Isak er seedet i A-pulje slik at de får mer og  bedre treningsmuligheter, samt får anledning til å kjøre timet trenings-run på lørdag før kvalifisering. Brage kjørte inn til 8. beste treningstid blant juniorene, og Isak tro til med 23. beste treningstid blant Menn Elite, bare drøye 7 sekunder bak bestetid. Med det lå alt til rette for gode kvalifiserings-run for våre to beste ryttere.

Tøffe krav til finaledeltagelse

I utfor verdenscup er det 80 senior herrer som kvalifiserer seg, 20 junior herrer og 15 senior damer. Det er mange gode ryttere på dette nivået, og finale henger høyt. Likevel er det gjennom de siste konkurransene skapt forventninger om finale for flere av de norske.

To av fire ryttere videre til finale

Brage var først ute av de norske og kjørte inn til nok en soleklar finaleplass med sitt kvalifiseringsrun bare 6 sekunder bak pallen og 7. beste tid og med det klatret han opp en plassering fra treningsrunnet.Like bra gikk det dessverre ikke med Frida og Vera som ikke ble blant de 15 som gikk til finalen på hhv. 19. og 29. plass. Frida var for øvrig bare 3 fattige sekunder fra å få delta i søndagens finale.

Blant Menn Elite fortsetter Isak å levere solid. Han falt ned noen plasser i kvalifiseringen sammenliknet med treningsrunnet sitt, men en solid 34. plass og ca. 11 sekunder bak ledende Aron Gwin er meget bra levert av vår beste mann. Henrik stilte dessverre ikke til start etter å ha pådratt seg sykdom gjennom helgen. Med dette hadde Norge med seg 2 ryttere til finalen på søndag.

Brage fortsetter å prestere på høyt nivå

Finale i Menn Junior startet på søndag 10:30, og vår mann Brage Vestavik skulle ut som syvende siste rytter basert på en snudd liste fra gårsdagens kvalifisering. Brage viser generelt god stabilitet og stigende form, og det var knyttet stor spenning til om trenden skulle fortsette. Etter et solid run klarer Brage å snike seg inn til bestetid, fattige 6 hundredeler foran daværende leder. Det betyr ny personlig beste for ham. Brage ble tilslutt nummer 7 og må se seg slått med 10 sekunder av kanadiske Finnley Iles, men med kun 5 sekunder opp til topp 3.

- Jeg er Stoka på en ny topp 10 plassering, og min beste WC-plassering så langt! Løypa var veldig tørr og rask. Følte jeg hadde et bra run, men gjorde noen småfeil. Jeg må bli flinkere til å tørre å kjøre i den høye hastigheten, sa Brage selv etter at han hadde summet seg litt etter målgang.

- Jeg har lært masse, og har ting og jobbe med. Også stoka på å fortsatt være i gruppe A! En bra helg,  konkluderte vår beste junior før han gikk for å få med seg Menn Elite og lagkompis Isak.

Isak med en av sine beste plasseringer i karrieren

Vår neste rytter ut i søndagens finaler var Isak Leivsson. Isak har vist oss at han er å regne med og kan levere blant verdens topp 20 utforsyklister. Etter litt nølende start leverte Isak et kjempegodt run og kommer inn på en foreløpig andreplass, ett tidel bak tidligere lagkamerat Philip Atwill. Mellomtidene viser at Isak kjørte knallsterkt mot slutten av sitt run der han lå nesten 2 sekunder bak på split 2, og hentet nesten inn hele forspranget i siste halvdel av løypa. Resten av finalen var rask og tett blant verdens aller beste ryttere. Isak endte på en meget sterk 18. plass bare 8,6 sekunder bak vinner Aron Gwin og klatret med det imponerende 16 plasser opp fra kvalifiseringen. Fantastisk sterkt levert av landslagets mest rutinerte rytter.

- Jeg koste meg hele helga egentlig, sa Isak når han skulle beskrive helgens prestasjoner.

Ballangrud fornøyd med elevene

Alt i alt en meget bra helg for landslaget, og godfølelsen fortsetter i laget frem mot neste runde i Vallnord, Andorra. Landslagets leder er svært fornøyd med helgens prestasjoner.

- Brage har i år virkelig stabilisert seg som en av de beste juniorene, og i dag bekreftet han det nok en gang med 7. plass og beste resultat i verdenscup så langt i karrieren, oppsummerer landslagsleder Bjørn Ballangrud.

Superlativene sitter også løst hos landslagslederen når han skal kommentere Isak sin prestasjon.

-Rått kjørt av Isak i dag. 18. plass i et veldig tett race er vi veldig godt fornøyd med. Neste verdenscup er Andorra hvor han kvalifiserte som nr 15 i fjor, men tryna i finalen. Det blir ekstremt spennende å se hva han kan få til der med et slikt resultat for å booste selvtilliten, avslutter en entusiastisk landslagsleder.

I neste runde av WC beholder Brage sitt startnummer 8, mens Isak rykker opp til startnummer 24, med regjerende verdensmester Danny Hart på startnummeret bak. Neste WC går altså i Andorra og da er både DHI- og XCO-sirkuset samlet gjennom helgen. Det betyr at både landslagene i utfor og terreng skal samles. Uttak vil komme snart.

Norske plasseringer i WC Leogang.

Menn junior

7. Brage Vestavik, Mysen IF Sykkel

Damer elite

19. Frida Rønning, Lillehammer CK

29. Vera Leivsdottir, Bergen MTB klubb

Menn elite

18. Isak Leivsson, Bergen MTB klubb

DNS Henrik Myhrvold, SK Rye sykkel

Alle resultater ​her

  • Utfor

Nyheter Utfor

Førsteårs junior Mille Johnset fra SK Rye tok tredjeplassen i World Cup Dowhill i Vallnord, Andorra i helgen. Mille har...
Simen Smestad med vakre Siljan-sjøen i Gesunda som bakgrunn. Foto: Anki Eriksson   Finalerittet i Scandinavian...
For første gang landslagets historie kom alle ryttere til finalen i WC. 3 av 3 er rett og slett imponerende og lover...
Hilde Sangesland Strædet vant damenes utforkonkurranse på Voss. Foto: Tor-Einar Wahl Andre versjon av Scandinavian...
Zakarias Blom Johansen har tidligere vært på landslaget i utfor, men har gått over til enduro. I 2016 vant han den...
Zakarias Blom Johansen fra SK Rye/Specialized Nordic vant det siste rittet i Enduro-serien i helgen - denne gang i...
Norges Cykleforbund har tatt ut fire ryttere til årets VM i Utfor som arrangeres i Val Di Sole. VM utfor for 2016...
Det ble seier til Frikk Hess-Bolstad, Hilde Strædet og Lars Vatnebryn Sandviken under NM utfor 2016 i Hafjell. I M...
Zakarias Blom Johansen vant i helgen det tredje rittet i Specialized SRAM Enduro Series i Schöneck, Tyskland. Da står...
Hilde Sangesland Strædet dro hjem seieren i klasse dame senior.   Den nordiske cupen i utfor ble arrangert i...