To nye norske rekorder er satt

Mandag 1. juni var det søkt om å kjøre norgesrekordforsøk for menn senior på 30 km tempo med Søren Wærenskjold, Iver Johan Knotten og Andreas Leknessund. Forsøket ble som vanlig kjørt i Re i Vestfold og Telemark fylke. Dette er tre av våre aller beste temposyklister, og alle slo den gamle rekorden til Knotten, som var på tiden 35,22. Søren Wærenskjold fra Ringerike SK/Joker Fuel of Norway fikk beste tid, med nesten ett og et halvt minutt på gjeldende rekord fra 2017. Han ble ny norgesrekordholder på tiden 34,01, med en snittfart opp mot 53 km i timen.

Onsdag 3. juni ble det også kjørt rekordforsøk, denne gang på 10 km tempo med de samme deltakerne, men ingen av tidene holdt til å slå Kristoffer Skjerpings rekord på 11,19.18 fra 2018.

Søndag 6. juni var de samme tre gutta klare for siste rekordforsøk på 50 km tempo, og her var det Andreas Leknessund fra Ringerike SK/Uno-X Norwegian Development Team som dro det lengste strået og ble klokket inn på tiden 57,51. Dermed ble den siste rekorden til Reidar Borgersen fra 2014 slått, der tiden var 58,21.

Kommissærer i forsøkene var Inger Ness, Dag Linnestad, Heidi Stenbock-Haakestad, Sindre Rønning, Bjørn Arild Øhre, Øyvind Nilsen og Henning Andresen.

Anders Linnestad og stasjonære vakter fra NCF Road Safety sto for sikkerheten i forsøket på 50 km og gjorde en kjempejobb.

Vi gratulerer Søren Wærenskjold og Andreas Leknessund med nye norgesrekorder, og takker kommissærer, vakter og støtteapparat for vel gjennomførte rekordforsøk.


Søren Wærenskjold var både blid og overrasket etter å ha satt ny rekord på 30 km.


En lykkelig Andreas Leknessund etter det vellykkede rekordforsøket på 50 km.

  • Landevei