To gull, to sølv og to bronse i Masters-VM landevei

Fred Voldset og Elin Grønvik ble verdensmestere

Fred Voldset jubler etter VM-seieren i klasse M45-49
 

Norge tok gull, to sølv om to bronse under VM i Masters landevei i Polen.

Det ble gull til Fred Voldset fra Fiskeklev Landeveisclub i menn 45-49, og til Elin Grønvik fra CK Victoria i kvinner 50-54. Begge VM-titlene ble sikret i fellesstarten søndag 1. september.

Torsdag 29. august var det tempo, og da fikk de to Rye-syklistene Adelheid Huuse i kvinner 40-44 og Kristin Falck i kvinner 50-54 hver sin bronsemedalje.

Største medaljesanker for Norge ble Sissel Vien fra Follo SK. Hun tok sølv både på tempo og fellesstart i klassen kvinner 60-64. Det hører med til historien at det eneste som slo henne i begge disipliner var tidligere OL-vinner og VM-mester i elite, franske Jeannie Longo. Søndag var Sissel også utsatt for en velt, men fullførte inn.


Sissel Vien med to sølv i VM. Her med Jeannie Longo, som vant begge disipliner i klassen.

Blant gode resultater ellers merker vi oss at Malin Johansen fra IF Frøy ble nummer seks i kvinner 40-44 og Siri Hildonen fra Hasle/Løren IL Sykkel nummer 8 i kvinner 45-49. Begge var med inn til mål i en massespurt.

VM i Masters er et gigantarrangement, og samlet 2500 deltakere i år. Dermed ble mange av feltene i fellesstarten store, og krevde oppmerksomhet av rytterne.

Vi gratulerer de norske medaljevinnerne i mesterskapet!

Se alle resultater her:
http://live.sts-timing.pl/uci_wc_poznan/index.php?dystans=3

 

NB: Neste år går VM i Vancouver og Whistler på Canadas vestkyst. Dit er det en lang reise, som om du har lyst til å delta kan det være verdt å starte planleggingen tidlig. Mesterskapet går fra 9. til 13. september. Du kan lese mer på mesterskapets hjemmeside:
https://www.rbcgranfondo.com/whistler/the-ride/the-road-to-2020/

Fred Voldset og Elin Grønvik jubler over VM-gull for Masters fellesstart.

Medaljevinnerne i torsdagens tempo. Fra vestre Adelheid Huuse, Sissel Vien og Kristin Falck.

  • Landevei