Tiedemann Hansen stiller ikke til gjenvalg på ordinært Forbundsting | NCF

Tiedemann Hansen stiller ikke til gjenvalg på ordinært Forbundsting

Harald Tiedemann Hansen på Oslo Grand Prix som sykkelpresident i 2012.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg på det ordinære forbundstinget 10-11. mars.

- Dette er noe jeg har tenkt på det siste året. Ti år som president er lang tid, og jeg føler tiden er inne for å slippe til nye krefter. Den senere tids diskusjoner har skapt støy rundt sykkelsporten, og sykkelsporten er viktigere enn meg som person. Dette har naturligvis også vært med på å påvirke min beslutning, sier Tiedemann Hansen.

Tiedemann Hansen stiller imidlertid på valg under det ekstraordinære forbundstinget 20. januar.

- Jeg mener det er best for norsk sykkelsport at sittende forbundsstyre får jobbe ut hele perioden og at vi får levert nødvendige beretninger og regnskap for den tiden vi har hatt ansvaret. Dette vil gi det nye styret et solid grunnlag for den oppgaven og de utfordringer de skal løse i kommende periode.

I Tiedemann Hansens presidentperiode har omsetningen i forbundet økt fra ca. 18 til 50 millioner i året, organisasjonen har blitt betydelig styrket, og det har blitt utarbeidet et omfattende og utviklende sykkelpolitisk dokument. I tillegg til dette trekker Harald frem den sportslige fremgangen norske syklister har hatt.

- Vi har etter hvert fått svært gode resultater i de fleste grener, og vi har aldri hatt flere profesjonelle sykkelryttere. Antallet internasjonale sykkelritt har heller aldri vært høyere i Norge, og vi har fått betydelig større innflytelse i internasjonal sykkelsport i denne perioden.

- I denne perioden har vi arrangert to verdensmesterskap som begge ble en sportslig suksess. Mange mener fjorårets VM i Bergen er tidenes beste, selv om de økonomiske resultatene dessverre ikke har blitt som vi håpet, sier Tiedemann Hansen.

Nyheter

Uttak EM MTB junior/U23 i Graz, Østerrike 25.-29. juli og EM MTB Elite i Glasgow, Skottland 7.august   Det...
21. juni bekjentgjorde UCI at de fra 1. juli godkjenner skivebremser i BMX og landevei. Regelverkets ordlyd er pr i dag...
Siste runde i verdenscupen gikk i tsjekkiske Nove Mesto, kåret til den beste arenaen de siste 5 årene i verdenscupen....
(foto: EGO-Promotion) Det ble ingen super helg for de norske terrengsyklistene i helgen. Et gledelig unntak var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...
Bilde: Prosjektleder for kursutvikling Vidar Bringeland Sørensen og prosjektkoordinator Kirsti Ruud har gjort en...
Illustrasjonsbilde: Det norske U23 landslaget for kvinner før EM fellesstarten i fjorårets Danmark. Norges...
Opplæring av private vakter under sykkelritt blir mindre kostnadskrevende og enklere å gjennomføre med nettkurs....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Så langt er det avholdt 16 kurs for løypevakter, der 566 personer har deltatt i klasseromskurs rundt om i landet. Neste...