Tandemsamling i nydelig vårvær

19 synshemmede og piloter deltok

I NCFs prosjekt «Sykling for alle» arrangerte NCF i samarbeid med IF Frøy tandemsamling for synshemmede/blinde og piloter i helgen. Noen hadde med seg pilot og egen sykkel, mens andre lånte tandemsykkel av NCF, samt at det ble ordnet pilot til disse. Det var både nybegynnere og mer erfarne med på samlingen. 

Tandemsamlingen ble arrangert på Hotel Mastemyr på Kolbotn, rett utenfor Oslo. 

I det vakre vårværet møtte 19 synshemmede/blinde syklister opp på samlingen, både erfarne og nybegynnere. Det var 24 piloter og instruktører som stilte opp for at dette arrangementet skulle kunne gjennomføres. En stor takk til disse for hjelpen!

På lørdagen startet vi med litt teori om tandemsykling, muligheter for trening i tandemgruppa til Frøy, tandem cup og hva en skal tenke på når man er nybegynner. Deretter fikk alle tildelt pilot og tilpasset sykkelen. Vi startet med å trene på sving og balanse i teknikkløype på en stor åpen plass der vi hadde satt opp kjegler. Etter lunsj syklet vi en tur på ca. 2 mil og avsluttet med en evaluering og erfarenhetsutveksling.

Senere på lørdagen hadde vi fellesmiddag og de som var igjen på hotellet spilte shuffleboard. Vi fant raskt ut at det ikke var noen stor fordel å kunne se...wink

På søndagen delte vi oss inn i grupper:

Gruppe 1 tok en runde på 50 km (Kolbotn-Hauketo-Klemetsrud-Siggerud-Ski-Tusenfryd-Kolbotn).

Gruppe 2 snudde på vei til Siggerud, syklet forbi Hvervenbukta og tilbake til hotellet. 

 

Vi fikk mange gode tilbakemeldinger og det virket som alle var veldig fornøyde med helgens samling.

Vi håper å se enda flere som blir med neste år!  

  • Funksjonshemmede