Sveum, Høines Larsen og Johannesen vant NC 5 Sykkelkross, Sandnes.

Elisabeth Sveum Kloppa Off Road Klubb, William Høines Larsen Romeriksåsen SK og Tobias Johannesen Soon CK/ Team Sørensen Racing vant NC 5 Sykkelkross, Sandnes.

Den femte runden av NorgesCup Sykkelkross ble arrangert på Varatun Sykkelpak i Sandnes. Arrangøren Sandnes Sykleklubb hadde laget en lang og krevende løype med flere hindre, seige bakker og masse gjørme takket være nattens regnvær.

I K Senior vant Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb. Hun var meget fornøyd med tiltaket arrangøren hadde gjort med å la damene starte med herrene i mesterklassen, da kvinnedeltakelsen var beskjeden. Dette gjorde at hun fikk god matching ute i løypa.

- Løypa var annerledes idag, flere løpebakker og litt kortere løype. Moro å kjøre i med masterene å pushe litt, sa Sveum etter målgang. 

I M Junior stakk William Høines Larsen fra Romeriksåsen SK av med seieren, andreplassen gikk til William Handley fra Asker CK og det lokale håpet Johan Ravnøy fra Sandnes Sykleklubb tok tredjeplassen. Disse tre dannet tidlig en trio og kjørte i front. Utover i rundene ble det større skiller der Høines Larsen til slutt gikk seirende ut, etter at de to andre hadde hatt uhell og punkteringer.

- Jeg prøvde å kjøre kontrollert i dag. Kroppen fungerte veldig bra, så det var veldig deilig. Morsom løype og et veldig bra arrangement. Jeg dro på de siste to rundene og fikk den nødvendige luken, sa Høines Larsen etter rittet. 

I M Senior ble Tobias Johannesen fra Soon CK/ Team Sørensen Racing førstemann over målstrekken. Søren Wærenskjold fra Ringerike SK/ Joker Fuel of Norway tok andreplassen etter imponerende kjøring på sisterunden etter at han måtte bytte sykkel tidligere i løpet. Mats Tubaas Glende fra Soon CK tok tredjeplassen, etter å ha blitt kjørt inn av Wærenskjold mot slutten av siste runden.

- Det var en kul løype. Jeg valgte å løpe den lange bakken i stedet for å sykle og følte det gikk bedre. Tror det var en stor fordel i denne løypen å sykle hinderene i stedet for å hoppe av sykkelen å løpe over. Måtte bytte sykkel fordi den var full av gjørme, men vekslingen gikk strålende takket være et godt støtteapparat, sa Johannesen etter rittet.

Topp Tre

K Senior

  1. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb

M Junior

  1. William Høines Larsen, Romeriksåsen SK
  2. William Handley, Asker CK
  3. Johan Ravnøy, Sandens Sykleklubb

M Senior

  1. Tobias Johannesen, Soon CK/ Team Sørensen Racing
  2. Søren Wærenskjold, Ringerike SK/ Joker Fuel of Norway
  3. Mats Tubaas Glende, Soon CK

Øvrige resultater 

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

Tora Bjørndal Ottestad, Asker CK, Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb, William Høines Larsen, Romeriksåsen SK og...
INFORMASJON OM NM OG NORGESCUP SYKKELKROSS Etter at Tønsberg CK desverre måtte avlyse sin NorgesCup i Sykkelkross...
I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...