Svelvikkross 2017 | NCF

Svelvikkross 2017

Mohr, Wærenskjold, Sveum og Johannessen seiret i den sjette NorgesCupen i syklekross i Svelvik.

Svelvik Sykleklubb arrangerte søndagens NorgesCup i sykkelkross. Det var en vindfull dag, men godværet fortsatte med helt blå himmel. Dagens løype var mer teknisk der rytterne måtte av sykkelen flere ganger, sammenliknet med gårsdagens løype i Tønsberg som hadde flere strake partier.

I K-Junior fortsatte Mari Hole Mohr fra Stavanger SK i laksetrøyen. Førsteårs-junioren fortsatte å imponere og kjørte sterkt også i dag.

- Jeg synes dette var kjempe gøy! Det var hardt og mye mer teknisk i dag. I går i Tønsberg var det liksom bare å pønsje på, mens i dag var det mye mer av sykkelen. Nå er jeg sliten, sier Mohr.

I M-junior var det Søren Wærenskjold fra Ringerike SK, Garbiel Cornelis Slinger fra Svelvik SK og Ludvig Fischer Aasheim SK Rye Sykkel det handlet om de første rundene. Wærenskjold tok imidlertid raskt grep om rittet og kjørte jevnt og økte ledelsen for hver runde. Trioen skapte en luke fra resten, men Vegard Stokke fra IF Frøy Sykkel var på allerten og jagde bak. Mot slutten inntok Aasheim en komfortabel andreplass, mens Stokke tok over tredjeplassen på siste runde. Det endte med seier til Wærenskjold som beholder ledelsen i NorgesCupen, andreplass til Aassheim, mens tredjeplassen gikk til Stokke.

- Beina fungerte bedre i dag enn de gjorde i går. Det var gøy å kjøre, sier Wærenskjold.

I K-Senior kunne det bli mulig trøyeovertakelse i Martine Opsahls fravær. Utfordrerne til å ta over laksetøyen var Marit Sveen og Andrea Coucheron.

Elisabeth Sveum fra SK Rye Sykkel tok initiativ og ledet an fra start. Passerte med trygg ledelse for hver runde og økte ledelsen. Gårsdagens vinner, Ingrid Moe fra Bergen Cykleklubb, tok etter hvert over andreplassen for Marit Sveen, fra SK Rye Sykkel, som bar laksetrøyen under dagens ritt. Sveen lå lenge på hjul, men til siste runde fikk Moe en brukbar luke til Sveen.

- Planen var å få en god start, og det klarte jeg, men i denne idretten kan alt skje. Hard, teknisk løype, og det var spesielt slitsomt når vi skulle av sykkelen i gjørma der. Veldig gøy å kjøre i dag, sier Sveum.

I M-senior var det tett i toppen av NC-tabellen. Morten Vaeng bar laksetrøyen til start, men nå med et større press fra sine konkurrenter.

Erik Nordsæter Resell fra Lillehammer Cykleklubb tok kommandoen ut fra start og det dannet seg en firer i front bestående av Resell, Håkon Lunder Aalrust fra Team Coop, Tobias Johannessen fra Soon CK og Fredrik Haraldseth fra SWIX Team Hardrocx og Bærum OCK. Etter hvert skjedde det endringer i teten. Farten økte og til sjette runde kom Johannessen alene inn til passering etter å ha levert en solid runde i et virkelig angrepsmodus. Det ble også større spredning mellom rytterne i teten. Johannessen tok seieren som dagen før, over halvminuttet foran Resell som tok andreplass. Tredjeplassen gikk til Aalrust. Imidlertid beholder fortsatt Vaeng ledelsen i Norgescupen.

- Dette gikk veien. Hadde gode bein i dag også. Fikk en bra fight med Håkon og Erik, så dette var gøy, sier Johannessen.

K-junior

1) Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

2) Berit Nordsæter Resell

M-junior

1) Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2) Ludvig Fischer Aasheim (Rye SK)

3) Vegard Stokke (IF Frøy Sykkel)

K-senior

1) Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel)

2) Ingrid Moe (Bergen Cykleklubb)

3) Marit Sveen (SK Rye Sykkel)

M-senior

1) Tobias Halland Johannessen (Soon CK)

2) Erik Nordsæter Resell (Lillehammer Cykleklubb)

3) Håkon Lunder Aalrust (Team Coop)

Komplette resultater

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...
I strålende vær ble helgens første av to NorgesCup ritt avviklet på lørdag. Hove var arenaen og med en regntung ...
Årets første NorgesCup i syklecross ble arrangert på Spikkestad utenfor Drammen. Når gradestokken kryper seg stadig...