Super 7. plass til Anita i World Cup

Ligger godt an for deltakelse i OL neste år

Første World Cup rittet i banesesongen 2019-2020 ble avholdt i Minsk, Hviterussland helgen 1.-3. november. Her ble Anita Yvonne Stenberg nr. 13 i Omnium, med en god 5. plass i poengløpet. Fire øvelser på under fire timer, er ganske tight.

I helgen (8.-10. november) var det duket for World Cup ritt nr. 2 i Glasgow, Storbritania. Anita tok en suveren 7. plass i Omnium, med en 3. plass i poengløpet og en 4. plass i Scratch som beste resultat i øvelsene. I tempo ble hun nr. 11 og i elimination nr. 15.

Anita ligger nå godt an for en deltakelse i neste års OL i Tokyo, men hun kan ikke hvile på laurbærene. Hun må derfor delta i alle World Cup rittene denne sesongen, for å være sikret en plass blant de 21 landene som må kvalifisere seg, og hun er alene fra Norge.

Neste World Cup ritt er i Hong Kong 29. november - 1. desember. Deretter følger New Zealand 6.-8. desember, Australia 13.-15. desember og til slutt Canada over nyåret (24.-26. januar). I tillegg blir hun med til VM i Berlin i slutten av februar.

Først er det NM Bane i Odense, Danmark som står på programmet. Til helgen skal hun forsøke å raske med seg ni gull av ni mulige. Vi håper å kunne arrangere NM på Sola Arena i 2020.

Vi gratulerer Anita med flotte resultater i de to første World Cupene og ønsker all mulig lykke til videre i sesongen.

Følg med på TV2 Sykkel/TV2 Sporten for å se Anita live i WC.


Anita i en pause i Glasgow - like blid som alltid :-)

  • Bane