Spennende Masters-nyheter i 2020

Norske Masterssyklister kan se fram til mange nyheter og en spennende sesong i 2020.

i 2020 vil flere land kunne delta i Nordisk mesterskap i Masters. Foto: Bonsak Hammeraas

Dette er noe av det som kommer neste år:

  • Det innføres en egen rangering og cup for temporitt på landeveien.
  • Det blir en egen klubbcup også i terreng.
  • Flere land vil konkurrere om medaljene i Nordisk på landeveien.
  • Det planlegges offisielt norsk mesterskap i bane.

Mastersutvalget ønsker å gjøre Masterscupen enda mer attraktiv både for syklistene og for arrangørene, og håper grepene som nå tas kan bidra til det.

- Mange temporyttere har ønsket en egen cup for denne øvelsen, og i 2020 kommer den. Temporittene arrangeres som før, men det vil bli satt opp sammenlagtlister hvor bare disse teller, og de tre beste vil bli premiert. Den ordinære Masterscupen på landeveien fortsetter som tidligere. Her teller både temporitt og fellesstarter. Klubbkonkurransen fortsetter også som tidligere.

Det forteller Jørn Michalsen, som er leder i Mastersutvalget.

- Vi håper dette skal inspirere både til flere temporitt og til bedre deltakere i rittene. Tempo er en relativt enkel øvelse å arrangere og delta i. Ikke minst satser vi på flere ritt hverdagskvelder, fortsetter han.Klubbcupen i terreng opprettes fordi det nå finnes en egen ranking i EQ Timing for dette.

- Vi ser ingen grunn til at terrengrytterne ikke skal ha samme mulighet som landeveisryttere til å samle poeng også for sin klubb. Vi håper på hard konkurranse om pokalen i 2020, sier Michalsen.Av andre nyheter neste år er at fire nye land kan delta i Nordisk mesterskap. Etter at Nordic Cycling ble etablert, er det bestemt at Island, Latvia, Litauen og Estland blir en del av Nordisk.

- Nordic Cycling er i etableringsfasen, og vi vet enda ikke hva dette kan utvikle seg til. Vi håper deltakerne i Nordisk på landevei ser fram til enda sterkere konkurranse, sier Michalsen
Nordisk mesterskap på landevei arrangeres i nærheten av Karlstad i Sverige 1. og 2. august.

En siste spennende nyhet for Masterssyklister er at det planlegges offisielt NM på bane i 2020. Ny velodrom i Sola gir flotte muligheter. Når mesterskapet skal arrangeres, og om det skal avvikles sammen med ordinært bane-NM, vil bli bestemt senere.

- Bane vil utvilsomt bli en viktig gren for Masterssyklistene fremover, og NM i 2020 er første tiltak. Det bør også planlegges for at det etableres en Masterscup på bane når det er komme velodrom både på Sola og i Asker, slår Jørn Michalsen fast.

 

 

  • Terreng