Seks U23 ryttere klare for NationsCup

Åpner sesongen i Gent-Wevelgem

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til U23 NationsCup rittet Gent-Wevelgem/Kattekoers-Iper som går av stabelen søndag 31. mars.

Dette blir det norske U23 landslagets første ritt for sesongen. Rittet går over 178,3 km og inneholder noen av de klassiske stigningene som Baneberg, Kemmelberg og Monteberg. Her kan du se hele strekningen.

Sterkt lag til Belgia

- Vi stiller med et veldig sterkt lag, sier sportssjef Hans Falk. Med så mye kjørestyrke i laget skal vi se til å lage et hardt løp for være med å krige om seieren. Søren Wærenskjold som nå gjør landslagsdebut på U23 laget ble nr. 2 i fjor på juniorutgaven av ritte,t og det blir interessant å følge Sørens utvikling fremover.  

Flere som ville forsvart en plass

Det er også andre ryttere som ville forsvart en plass på U23 landslag til dette rittet. - Type løp og lagsammensetning er selvfølgelig viktige vurderinger, men vi har også sammen med lagene sett på hva de aktuelle syklistene har for program i sine respektive lag og hva som gagner deres egen utvikling best på lang sikt, som jo er et hovedelement i U23 klassen, sier Falk. Da har valget falt på å kjøre Tour de Normandie for noen ryttere fra Team Coop.

Disse rytterne er tatt ut

Alle de uttatte rytterne har representert landslaget på enten junior eller U23 landslag tidligere. - Dette er gutter vi vet mye om og har fulgt siden de var 16 år. De er på mange måter et produkt av den satsingen vi har gjort de siste årene, og jeg gleder meg til å dra til Gent-Wevelgem med dette laget, avslutter sportssjefen. 
 

Navn Klubb UCI lag Region
Tobias Foss Lillehammer CK Uno-X  Innlandet
Jonas Iversby Hvideberg Fredrikstad SK Uno-X Øst
Andreas Leknessund Ringerike SK Uno-X TeVeBu
Torjus Sleen Tønsberg CK Uno-X TeVeBu
Martin Bugge Urianstad Stavanger SK Uno-X Sør
Søren Wærenskjold Ringerike SK Joker TeVeBu

 

 

  • Landevei