Seks juniorjenter til Gent-Wevelgem | NCF

Seks juniorjenter til Gent-Wevelgem

Bilde: Amalie Lutro er blant det uttatte til årets ritt. Lutro ble beste norske i fjorårets Gent-Wevelgem.

Norges Cykleforbund har tatt ut seks syklister til Nations Cuprittet Gent-Wevelgem 25. mars. Dette blir årets første ritt for juniorjentene på Morgendagens Helter landslaget.

- Dette er et spennende lag som har mange forskjellige egenskaper, og der alle har god kapasitet. Vi stiller med tre andreårsjuniorer der alle har fått mer erfaring og rutine fra i fjor.
De øvrige tre førsteårsjuniorene er alle meget spennende og de var alle sterke i 16års klassen i fjor, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Morgendagens Helter landslaget syklet tilsvarende ritt i fjor, og da endte Amalie Lutro opp som beste norske på 17. plass.

- Årets ritt går som i fjor i Boezinge som ligger ca 4 km fra der vi bor. Det kjøres 6 runder av 11,6 km i en flat, teknisk og vindutsatt løype , totalt 70,8 km, forteller landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Landslagsleder Carl Erik Pedersen om de uttatte rytterne:

Pernille Feldmann, Stavanger SK:
- Pernille var en del av laget i fjor og ble nr 20 i fjorårsutgaven av rittet . Hun har trent godt i vinter, hevet kapasiteten sin og har en god spurt .  

Thale Kielland Bjerk, Bærum OCK:
- Thale kjørte dette rittet i 2017 og tok med seg god erfaring derfra. Thale utviklet seg veldig bra gjennom fjorårets sesong og har trent veldig bra i vinter.

Amalie Lutro, Stavanger SK:
- Amalie kjørte inn til en pen 17 plass i samme ritt i fjor. Hun har dessverre slitt noe med sykdom i vinter, men er på rett vei igjen nå og er en generelt kjøre sterk rytter .

Natalie Irene Midtsveen, Ringerike SK:
- Førsteårs junior med meget sterke resultater høsten 2017. En uredd og kjøresterk rytter med en god spurt. Har gjennomført en god trenings vinter .

Silje Mathisen, Halden CK:
- Silje er også førsteåers junior og var kanskje den sterkest 16 åringen ifjor. Har trent veldig bra og har imponerende testresultater. En rytter med mange gode egenskaper.

Elise Marie Olsen, Halden CK:
- Førsteårs junior med generelt gode resultater i 2017. Har trent godt gjennom vinteren.

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Det var sterk kjøring av det norske damelandslaget under Tour Cycliste Féminin International de l'Ardéche i Frankrike...
Norges Cykleforbund arrangerer Mobil-vaktkurs sammen med Eriks Trafikkskole for de som ønsker å være mobil vakt i...
T.v.: Iver Johan Knotten (innehaver av rekord 30 km M-sen), Reidar Borgersen (like blid) og Kristoffer Skjerping. Foto...
Norges Cykleforbund sender en solid tropp til årets VM Landevei i Innsbruck, som blir arrangert fra 23. - 30. september...
Fire medaljesankere på tempoen, fra v.: Jan Bodin, Kåre Christoffersen, Trine Hansen og Kristin Falck.   UCI...
Foto: GP Ruebliland - sammenlagtvinner Enzo Leijnse (Ned), 2. Biniam Girmay Hailu (Eri) og 3. Daniel Årnes (Nor)....
Norges Cykleforbund går i disse dager gjennom regelverket for ungdom, spesielt med tanke på bruk av skivebremser eller...
(Bildet er fra OL i 2016) Vita Heine fra Bergen CK/Team Hitec Products Birk Sport slo den gamle rekorden fra 2015...
Tour de l'Avenir er det tøffeste etapperittet man kan være med på som U23-rytter. I år var også stigningene og...
Uttaket til Grand Prix Rüebliland har ikke vært enkelt. Vi er så heldige at vi har mange sterke juniorsyklister og det...