Seier til Persson og Haraldseth under Norgesmesterskapet i Terreng Maraton. | NCF

Seier til Persson og Haraldseth under Norgesmesterskapet i Terreng Maraton.

Persson og Haraldseth ble Norgesmestere under Norgesmesterskap i Terreng Maraton.

Brumunddal SK og Bukkerittet var vert for året NM i Terreng Maraton. I et aldeles strålende sommervær med temperaturer på 20 tallet lå alt til rettet for et flott sykkelritt. Rytterne skulle igjennom en 78km lang løype hvor de skulle prøve seg på flere tekniske og fartsfylte terrengpartier før målgang på Skeikampen.

K-senior skulle kjøre totalt 59 km og her tok Jeanette Persson fra Nittedal SK tidlig kommandoen fra start og opparbeidet seg etter hvert en god luke ned til konkurrentene. Nærmest fulgte Hildegunn Gjerterud Hovdenak fra Nesset CK, men hun var flere minutter bak Persson på andre mellomtid. Det gikk dermed mot en ny Norgesmester tittel for Persson som virket å ha god kontroll på ledelsen. Utover i løpet fortsatte hun å øke ned til Hovdenak. Hovdenak på sin side virket å ha god kontroll på andreplassen og det var flere minutter ned til neste rytter. Det var derimot ingen som kunne true Persson som kom ensom til mål og forsvarte med det Norgesmesters tittelen i Terreng Maraton. På andreplass fulgte Hovdenak, mens Sunniva Dring fra Sagene IF/ Team Milsluker’n/Team Milslukeren rullet over mål til en tredjeplass.

- Jeg ristet av meg konkurrentene sakte men sikkert, tror jeg økte hele veien. Lå lenge sammen med Dring til hun punkterte, så ble liggende alene etter det. Jeg fikk sekundering på at jeg var et par minutter foran, men turte ikke stole helt på det så jeg slapp meg aldri ned for å nytte dagen for å si det sånn. Skal innrømme at jeg stresset ganske mye, men det blir fantastisk med et år til i Norgesmester trøya, sier Persson. 

I M-Senior har årets Norgescup i Terreng Maraton blitt totalt dominert av SWIX Hardrock teamet som har tatt 3 av 3 seiere i cupen. Det ble derfor spennende å se om de også kunne fortsette dominansen i Norgesmesterskapet. Ved første mellomtid skilte det kun 16 sekunder mellom de 6 første rytterne, mens forhåndsfavoritt Ole Hem fra (Romerikåsen SK/ SWIX Hardrock) hadde måte gi 32 sekunder. Før rittet hadde han følgende å si om dagens løype

- Det blir spennende det her. Det er en morsom løype, men med en del tekniske partier som jeg så vidt klarte å kjøre opp i går så det blir spennende å se hvordan det går opp der med noen mil i beina. Det er et raskt oppløp, men det blir nok avgjort lenge før det, sier Hem.

Utover rittet skilte det seg dog ut en trio bestående av Ole Hem og Fredrik Hardalseth fra Swix Hard Rocx og Emil Hasund Eid fra Kloppa off Road Klubb. Trioen dro i fra resten av feltet og lå fremdeles samlet kun et par kilometer før mål. Haraldseth mestret den raske avsluttingen best og ble med det Norgesmester. Hem fulgte på andre plass kun 4 sekunder bak sin lagkamerat, mens Eid tok tredjeplassen.

- Den siste timen var knall hard, jeg lå lenge på halvdistanse 10-15 sekunder bak Ole og Emil, klarte derimot å tette luken i utforkjøringen og tenkte på slutten at nå er det han som har det vondes og vil dette mest så da klinket jeg til på den siste bakketoppen og det holdt, de andre var sliten de også, sier Haraldseth.  

 

Topp 3: K senior

1) Jeanette Persson (Nittedal SK)

2) Hildegunn Gjerterud Hovdenak (Nesset CK)

3) Sunniva Dring fra Sagene IF/ Team Milsluker’n/Team Milslukeren

Topp 3: M senior

1) Fredrik Haraldseth (Bærum OCK/ SWIX Hardrock)

2) Ole Hem (Romerikåsen SK/ SWIX Hardrock)

3) Emil Hasund Eid (Kloppa Off Road Klubb)

Komplette resultater: 

  • Terreng

Nyheter Terreng

Gunn-Rita Dahle Flesjå er tøffere enn de aller fleste. Søndag tok hun sin trettiende seier i World Cup sammenheng,...
WC Val di Sole, Italia 6.-8. Juli 2018 Vi reiste til Andorra med gode forventinger, men i dette gamet er det ikke...
Utstyrsregulering av terrengsykler i aldersbestemte klasser   For å bidra til at barn og ungdom konkurrerer...
I løpet av fjorårssesongen kom det opp noen synspunkter på hvordan tidsplanen for Norges cup rittene i rundbane var...
Årets EM maraton gikk i år i Italienske Spilimbergo 1 times kjøring nord for Venezia. Et fantastisk område for...
Det ble en drømmeåpning for det norske terrenglandslaget i Sør Afrika i helgen. Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter...
Ti jenter/damer i alderen 13-50 år fra NCF Region Øst var på samling på Geilo i helgen for å trene sammen med Nina...
Krevende løype i Cairns Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane....
Jørgen Anmarkrud under VM-rittet i Australia.   Det ble en del tekniske problemer for våre to juniorer som...
Petter Fagerhaug (20) leverte en kjempeprestasjon under det siste Worldcup rittet for sesongen i Val di Sole, Italia...