Seier til Fumagalli og Ferreira i EM under Furusjøen Rundt

Det ble seier til Mara Fumagalli og Tiago Ferreira under EM i terreng maraton, som inngikk i Furusjøen Rundt 2019. 

EM i terreng maraton gikk av stabelen i tilknytning til Furusjøen Rundt, lørdag 6 juli 2019. Til tross for litt regn og vind underveis var det en fin dag på Kvamsfjellet, og alt lå dermed til rette for et spennende ritt i en flott trasé. 

I kvinner elite ble det knyttet stor spenning til nivået på feltet som dro avgårde på sine 73 kilometer. Det var god deltakelse av de norske utøverne, men fikk det tungt i de tekniske løypene ved Furusjøen. Det ble etter hvert en større gruppe med damer som ble liggende i teten. Til slutt var det Mara Fumagalli som trakk det lengste strået og stakk av med seieren. Blaza Pintaric tok andreplassen. På tredjeplass kom Jennie Stenerhag. 

Blant de norske rytterne var det Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Molde CK) som var høyest opp på resultatlistene med sin 7. plass. Hovdnak var drøye 8 minutter bak vinneren Fumagalli. Deretter fulgte Elisabeth Sveum (Kloppa Offroad Klubb) på 14. plass, og Sunniva Dring (Team Milslukern) på 15. plass. 

Topp 3 Kvinner Elite:

1. Mara Fumagalli, Italia 
2. Blaza Pintaric, Slovenia
3. Jennie Stenerhag, Sverige

Komplette resultatlister kvinner elite

I menn elite var det en sterkt felt med mange utenlandske ryttere på plass. Totalt var det 53 ryttere som stilte til start og la ut på den 90 kilometer lange løypa. De utenlandske rytterne ble for sterke for de norske rytterne da det skulle gjøres opp om medaljene. Det var til slutt Tiago Ferreira som kom seirende inn til mål. Like bak kom Samuele Porro på andreplass, etterfulgt av Peeter Pruus. 

Blant de norske rytterne var Fredrik Haraldseth (Hard Rocx Swix) den beste og endte på 20. plass og var 12 minutter bak den nybakte verdensmesteren, Tiago Ferreira. Tormod Weydahl (SK Ottadalen) kom på 22. plass og Lars Granberg (Birk Sport Racing / CK Haugaland) kom på 28. plass. 

Topp 3 Menn Elite: 

1. Tiago Ferreira, Portugal 
2. Samuele Porro, Italia 
3. Peeter Pruus, Estland

Komplette resultatlister menn elite

  • Terreng