Seier til Bystrøm under NM Fellesstart

Det ble seier til Sven Erik Bystrøm under helgens NM Fellesstart for M Senior

 

NM Landevei 2020 ble arrangert av Ringerike SK i en flott løype på Røyse i Hole Kommune. Runden som skulle sykles var 13,6 km og inneholdt flere harde stigninger. Søndag formiddag var det var lettskyet og lite vind før start.

 

Det var 150 deltakere på start og de skulle sykle 14 runder. Det ble satt høy fart allerede fra start. Det ble forsøk på gjentatte brudd i starten. Etter hvert fikk det gå avgårde en gruppe på 5 ryttere som jobbet godt i tet. Det ble flere nye grupperinger og mange bruddforsøk. De norske lagene og klubbene kjørte aktivt for å sette press på proffene. Ut på siste runde gitt det et brudd med Sven Erik Bystrøm, Jonas Iversby Hvideberg, Trond Håkon Trondsen og Carl Fredrik Hagen. Gruppen kjørte godt i lag og fikk raskt en stor avstand ned til det lille hovedfeltet. Trondsen falt av gruppen i Leinebakken, men trioen i front fortsatte kjøret. Hagen satte fart i siste bakke, og Bystrøm prøvde seg på et rykk over toppen, men trioen var samlet inn da spurten gikk. Hvideberg åpnet spurten, men Bystrøm klarte å komme seg opp på siden og det måtte avgjøres ved målfoto for å finne vinneren av de to. Bildene viste at Bystrøm var foran og han tok dermed seieren foran Hviderberg, og Hagen tok tredjeplassen.

 

Topp 3 M Senior

1.Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK / UAE Team Emirates

2.Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK / UNO-X Pro Cycling Team

3.Carl Fredrik Hagen, Sagene IF Sykkel / Lotto Soudal

 

Komplett resultatliste

 

Birger Hungerholdt fikk utdelt NCF sin Gullplakett av sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes før start M Senior sin fellesstart.

  • Landevei