Seier til Andersen, Tveit og Region Sør under Morgendagens Helter rittet 2017

 

Det ble seier til Idar Andersen, Nora Tveit og Region Sør under Morgendagens Helter Rittet i Tromsø.

 

Morgendagens Helter Rittet er et ritt for junior ryttere som blir arrangert av Norges Cykleforbund og Statoil under siste dag av Arctic Race of Norway. Rittet består av 7 regionslag fra Norge og 5 utenlandske lag. Hvert lag består av 6 gutter og 4 jenter.

 

I gutteklassen var det et sterkt felt som stilte til start lørdag morgen. Det ble kjørt hardt i den tekniske løypen i Tromsø. Etter hvert gikk det en gruppe fra hovedfeltet som delte seg. Idar Andersen fra Region Midt gikk ifra gruppen sammen med Martin Urienstad fra Region Sør. Hovedfeltet klarte ikke å organisere seg og duoen i tet hadde 1 min ledelse ut på den siste runden som var 6 km. Med 3 km til mål gikk Andersen ifra og kjørte solo inn til mål. Urienstad rullet inn til 2 plass og Henrik Schwalb vant spurten i hovedfeltet og endte på 3 plass.

 

I jenteklassen var det et stort felt som rullet ut fra start rett etter at proffene hadde startet. Det ble kjørt kontrollert i starten, men etter hvert gikk en gruppe på 6 ryttere fra feltet. Her var flere av de sterke lage representert og hovedfeltet ble låst. Inn mot slutten av rittet ble det kjørt hardt fra blant annet Thale Bjerk fra Region Øst men det gikk mot en samlet spurt for de 6 i tet. Det ble en spennende finale hvor Nora Tveit fra Region Sør tok seieren foran Jennifer Holl fra Skottland og Anne Dorte Ysland fra Region Midt.

 

Det ble dermed en sterk seier til Region Sør som baserte seg på plasseringen på de 4 beste guttene og 2 beste jentene. Region Midt ble nummer 2 og Region TeVeBu ble nummer 3.

 

Topp 3 gutter
1 Idar Andersen (Region Midt)
2 Martin Urienstad (Region Sør)
3 Henrik Schwalb (Region Sør)

Topp 3 jenter
1 Nora Tveit (Region Sør)
2 Jennifer Holl (Scotland)
3 Anne Dorthe Ysland (Region Midt)

Topp 3 lagkonkurransen
1 Region Sør
2 Region Midt
3 Region TeVeBu

 

Resultatliste gutter

Resultatliste jenter

Resltatliste Lag

 

  • Landevei