Scandinavian DH Cup ble avsluttet i Gesunda

Jemtegaard, Myhrvold og Leivsdottir ble sammenlagtvinnere

Simen Smestad med vakre Siljan-sjøen i Gesunda som bakgrunn. Foto: Anki Eriksson
 

Finalerittet i Scandinavian Downhill Cup ble kjørt i Gesunda i Sverige i helgen. Scandinavian Cup har bestått av 5 ritt, der 3 ritt har blitt kjørt i Sverige og 2 i Norge.

I helgens konkurranse i Gesunda var det Vera Leivsdottir fra Bergen MTB Klubb som var raskest ned løypa i klasse Kvinner Elite, foran Julie Appelkvist fra IL Stjørdals-Blink og svenske Linn Olstad fra CK Natén Säter. I eliteklassen for menn rådet svenskene, og her vant Tim Hedman foran Hampus Jonsson, begge fra Sandvikens CK. På de neste plassene kom klubbkameratene Henrik Myhrvold og Simen Smestad fra SK Rye. I juniorklassen for menn trakk Ole-Herman Bergby fra SK Rye det lengste strået, foran Marius Jemtegaard fra Kongsberg IF Sykkel. Adam Eriksson fra Gävle CA ble sistemann på pallen i denne klassen. Det var desverre ingen deltakere i klassen for Kvinner Junior. Vi håper det kommer opp flere tøffe damer som synes det å kjøre fort nedover er en velsignelse. Norge har et stort talent i 16-årige Mille Johnset fra SK Rye, som har deltatt i årets cup. Det blir spennende å følge henne inn i juniorklassen neste sesong.

Etter 5 ritt i Scandinavian Downhill Cup 2017, ble det norske sammenlagtvinnere i alle klasser. Henrik Myhrvold tok seieren i eliteklassen for menn, Vera Leivsdottir ble vinner i Kvinner Elite og Marius Jemtegaard ble cupmester i juniorklassen for menn.

De 3 beste utøverne i Scandinavian Cup 2017 sammenlagt:

Kvinner Elite:
1. Vera Leivsdottir, Bergen MTB Klubb, Norge
2. Linn Olstam, CK Natén Säter, Sverige
3. Julie H. Appelkvist, IL Stjørdals-Blink

Menn Elite:
1. Henrik Myhrvold, SK Rye, Norge
2. Daniel Bagge, CK Master, Sverige
3. Grunde Kvålseth, Drammen CK, Norge
 

Menn Junior:
1. Marius Jemtegaard, Kongsberg IF Sykkel, Norge
2. Adam Eriksson, Gãvle CA, Sverige
3. Anton Brånäs, Åre BC, Sverige

Resultater SC 5 Gesunda
 


Henrik Myhrvold under finalerittet i Gesunda. Alle foto: Anki Eriksson


Sammenlagtvinner Marius Jemtegaard in action i Gesunda.


Mille Johnset i fint driv i Gesunda.

 

  • Utfor