Rye Terrengsykkelfestival 2019

Det ble seier til Helene Marie Fossesholm, André Eriksson, Caroline Bohé og Jonas Lindberg sammenlagt under helgens Rye Terrengsykkelfestival.

Se oppsummeringen fra helgen:

Fredag: Tempo

Fossesholm, Herlitz, Rissveds og Fagerhaug Vant NorgesCup Terreng Rundbane Tempo

I K Junior var det Helene Marie Fosseshol fra Fiskum IL som ble nummer en, forran Alva Casserstedt fra Sverige på andreplassen. Tredjeplassen gikk til svenske Kajsa Eneroth.

– Det var skikkelig syrefest, sånn er det for alle. Det var moro, og gleder meg til fortsettelsen, sier Fossesholm.

I M Junior ble det seier til svenske Eric Herlitz. Andreplassen til gikk til Emil Ravnåsen Vangen fra Fiskum IL og Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK tok tredjeplassen.

I K Senior gikk seieren til Jenny Rissveds fra Sverige. Caroline Bohé fra Danmark ble nummer to og tredjeplassen gikk til Mari-Liis Mõttus fra Estland.

I M Senior vant Petter Fagerhaug fra Lillehammer CK/ Corendon Circus, forran Martin Emil Siggerud fra Soon CK. Tredjeplassen gikk til Jonas Lindberg fra Danmark.

– Idag var det bare å dunke på fra start. Jeg ser frem til resten av helgen og håper at det blir tette dueller, sier Petter Fagerhaug

Lørdag: Kortbane

Helene Marie Fossesholm, André Eriksson, Jenny Rissveds og Erik Hægstad vant NC 4 Terreng Rundbane, Rye.

I K Junior var det Helene Marie Fossesholm fra Fiskum IL som tok førsteplassen. Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK ble nummer to, og Alva Casserstedt fra Sverige ble nummer tre.

– I dag var det skikkelig morro. Bare å kjøre på fra starten for å komme seg frem å få en god posisjon. Det hjalp å befare løypa på forhånd for slik at jeg visste hvor det var plass til å kjøre forbi, sier Fossesholm.

I M Junior ble det svensk seier til André Ericsson. Eric Herlitz fra Sverige ble nummer to. Tredjeplassen gikk til Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK.

I K Senior ble det seier til Jenny Rissveds fra Sverige.Caroline Bhoé fra Danmark tok en fin andreplass, mens tredjeplassen gikk til Ann-Dorthe Lisbygd fra Sverige.

I M Senior gikk seiren til Erik Hægstad fra Lillehammer CK, han vant foran danske Jonas Lindgren på andreplass. Martin Emil Siggerud fra Soon CK tok tredjeplassen.

– Det var brutalt, og veldig moro. Jeg åpna hardt og fikk tidlig luke, men ble nervøs etter to og en halv runde da dansken tok meg igjen. Merka jeg var stiv, men han roa ned i bakken så da dro jeg på. og fikk en luke igjen, sier Hægstad.

 

Søndag: Rundbane

Helene Marie Fossesholm, Oscar Lind, Caroline Bohé og Petter Fagerhaug vant NorgesCup Terreng Rundbane, Rye.

I K Junior var Helene Marie Fossesholm fra Fiskum IL først i mål. Hun ble fulgt av Alva Casserstedt fra Sverige på andreplass. Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK tok tredjeplassen.

–Planen var å komme meg opp i front, og ikke dra på for mye. Men så falt Jenny, så da var det bare å kjøre jevnt å holde, men ikke for hardt for da blir jeg så stiv, sier Helene Marie Fossesholm.

I M Junior gikk seieren til Oscar Lind fra Sverige. Han ble fulgt av sin landsmann André Eriksson på andreplass og Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK ble nummer tre.

I K Senior vant danske Caroline Bohé og svenske Jenny Rissveds tok andreplassen. Tredjeplassen gikk til Janka Keseg Stevokova fra Slovakia.

I M Senior gikk Petter Fagerhaug fra Lillehammer CK/Corendon Circus seirende ut av duellen mot danske Jonas Lindberg som ble nummer to og Erik Hægstad fra Lillehammer CK tok tredjeplassen.

–Planen idag var å kjøre fra start for å få et hardt løp. Det var vanskelig å riste av seg danske Jonas Lindgren som satt lenge på bakhjulet mitt. Jeg var gira på å gjøre et godt løp så dette var veldig moro, sier Petter Fagerhaug.

 

Sammenlagt topp 3:

Topp 3

K Junior

 1. Helene Marie Fossesholm, Fiskum IL
 2. Alva Casserstedt, Sverige
 3. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK

M Junior

 1. André Eriksson, Sverige
 2. Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK
 3. Oscar Lind, Sverige

 

K Senior

 1. Caroline Bohne, Danmark
 2. Jenny Rissveds, Sverige
 3. Janka Keseg Stevkova, Slovakia

M Senior

 1. Jonas Lindgren, Danmark
 2. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK/ Corendon Circus
 3. Erik Hægstad, Lillehammer CK

 

 • Terreng

Nyheter Terreng

Verdifulle innspill til arrangørene og NCF etter brukerundersøkelse av Norges Cup terrengritt   NCF ønsker å...
Førstkommende helg ruller verdenscupen i gang. Første helg går i tyske Albstadt (VM arrangør neste år) og andre helg i...
Nå trer NCFs vektregler for yngre ryttere i kraft, og ryttere må sørge for at utstyret er innenfor reglene før første...
Lørdag 6. juli arrangeres Europamesterskapet for terreng maraton, både for eliteklassene og mastersklassene. Da får vi...
Norges Cykleforbunds styre vedtok på siste styremøte 8. mars 2019, at vi følger UCIs anbefalinger for ryttere på UCI...
NCF har revidert og lanserer herved uttakskriterier for sesongen 2019. Dokumentet beskriver kriteriene for å bli tatt...
I dag kom beskjeden om at Gunn-Rita Dahle Flesjå, den mestvinnende norske utøveren i en sommeridrett noensinne, legger...
Søndag var det duket for det nest siste rittet i World Cup Eliminator i Antwerpen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (26) tok...
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har hatt en knallsesong så langt dette året. Når det gjenstår to ritt i World Cup Eliminator...
Vi reiste til årets VM i Lenzerheide med mange svært gode prestasjoner i bagasjen. 4 verdenscupseire, en europamester...