Resell, Wærenskjold, Sveum og Johannessen ble Norgesmestere

NM Sykkelkross arrangert i Arendal

I dag var det endelig duket for Norgesmesterskap i sykkelkross på Tromøya i Arendal kommune. Arendal Cykleclub var arrangør og har tidligere også vært vertskap for Norgescup både i 2015 og 2016. Rytterne var svært fornøyde med løypen og været var strålende. 

I K-Junior var det Norgescupleder Mari Mohr fra Stavanger SK som kom først til første passering. Berit Nordsæter Resell fra TVK var likevel hakk i hæl på Mohr og tok over ledelsen på andre runde. Resel beholdt ledelsen og kom til slutt inn som ensom majestet til mål, 19 sekunder før Morh som tok andreplassen. Siggerud ble med på pallen og kom inn til en tredjeplass. Resell kunne stolt ikle seg den berømte norgesmesterskapstrøyen på pallen.

- Det var en hard løype med lite pause. Jeg skapte luke til Mari på det ene hoppet. På NM terreng rundbane var jeg uheldig og pungterte, så det var kjempe gøy og endelig kunne ta en mesterskapstrøye, sier Resell.

I M-junior var det Søren Wærenskjold fra Ringerike SK som tok ledelsen fra start, men Ludvig Fischer Aasheim fra SK Rye Sykkel hang tett i rygg. Wærenskjold økte ledelsen godt etter tredje runde og fikk en solid luke. Fredrik Båtstangen fra Soon CK og Vegard Stokke far IF Frøy Sykkel hadde en solid fight gjennom hele rittet. Det var spennende hvem som kom til å stå på pallen. Wærenskjold kom ikke overraskende alene inn til mål og kan dermed kalle seg for Norgesmester. Aasheim kom inn til andreplass, mens det ble et svært spennende spurtoppgjør mellom Båtstangen og Stokke, som endte med at Båtstangen kom med forhjulet over målstreken først.

- Jeg hadde et tryn og var litt stressa og hadde litt nerver. Det var hardt, men jeg kom mer inn i det etter hvert, sier Wærenskjold.

I K-Senior var det Elisabeth Sveum som kjørte raskest ut fra start og skapte tidlig en luke til resten. Marit Sveen hang på, og Ingrid Moe fra Bergen Cykleklubb lå på en tredjeplass til første passering. Totalt skulle seniorene kjøre fem runder. Moe kjørte sterkt og tok igjen Sveen til andre passering. Det ble etter hvert spennende om hun også ville ta igjen Sveum på tampen. Likevel kom Sveum inn som ensom majestet inn til mål, 37 sekunder foran Moe. Sveen endte på en tredjeplass. Norgesmesteren smilte fornøyd i mesterskapstrøyen sin etter rittet. 

- Jeg prøvde å komme meg raskest ut fra start. Jeg skapte en luke, men Ingrid kjørte på. Hun har det med å komme mot slutten, så jeg måtte bare kjøre på. Det er jo lett å glemme teknikk på slutten, men jeg klarte det, sier Sveum.

I M-senior var det Tobias Johannessen fra Soon CK som kom først til første passering foran en større gruppe. Spredningen ble større etter hvert, og til fjerde passering var det Johannessen og Håkon Lunder Aalrust fra Team Coop kjempet i teten og skapte en luke på rundt et halvt minutt foran de fire forfølgerne Morten Vaeng fra Drammen Cykleklubb, Fredrik Haraldseth fra Bærum OCK, Anders Halland Johannessen og Martin Emil Siggerundcfra Soon CK. Tetduoen fortsatte å øke ledelsen til forfølgergruppen som på syvende runde var blitt til en tetduo bestående av Vaeng og Haraldseth. På nest siste runde fikk Johannessen en luke på 25 sekunder. Johannessen kom til slutt alene inn til mål på bakhjulet til applaus fra publikum. Andreplassen fikk til Alrust som kom 35sekunder bak. Tredjeplassen gikk til Haraldeseth. Norgesmesteren fra Soon CK var godt fornøyd med rittet.

- Det var en hard og tung løype, så det var ikke så lett å få noe ordentlig forsprang. Jeg fikk en luke i sanda på nest siste runde, så da bare kjørte jeg på, sier Johannessen.

Topp tre Norgesmesterskap junior og senior:

K-junior

1) Berit Nordsæter Resell (TVK)

2) Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

3) Tuva Siggerud (Soon CK)

M-junior

1) Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2) Ludvig Fischer Aasheim (Rye SK)

3) Fredrik Båtstangen (Soon CK)

K-senior

1) Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel)

2) Ingrid Moe (Bergen Cykleklubb)

3) Marit Sveen (SK Rye Sykkel)

M-senior

1) Tobias Johannessen (Soon CK)

2) Håkon Lunder Aalrust (Team Coop)

3) Fredrik Haraldseth (Bærum OCK)

Komplette resultater

  • Syklekross