Rapport fra Jentesamling på Odensebanen

God og fartsfylt opplevelse for 11 ivrige syklister

8.-10. februar var 11 sykkeljenter på jentesamling og treningstur i den velrennomerte Velodromen i Odense.

Jentene som var på tur representerte større deler av vårt langstrakte land, da fra klubber som Rye, Frøy, Follo og Eidsvoll, men også fra Bergen, Bokn og Elverum.

Jentesamlingen bestod denne gangen av jenter i alder 9-16 år med bakgrunn i forskjellige sykkelgrener og svært ulik sykkelerfaring. Jentene på tur var en god og jevn blanding av terreng- og landeveissyklister. Eidsvoll-jenta på 16 år og Rye-jenta på 9 år har akkurat startet som aktive syklister.

Selv med ulik sykkelbakgrunn og erfaring ble turen en flott og fartsfylt opplevelse for alle deltagerne, hvor alle fikk individuell tilpasset opplæring, men også fellesopplegg som samlet skaper mestringsfølelse og adrenalin-kick "DELUX"!

May Britt Våland styrte og gjennomførte jentesamlingen og hadde planlagt innholdet på en veldig god og samlende måte. Det må legges til at May Britt er en inspirerende, motiverende og kunnskapsrik ildsjel i norsk sykkelsport. Hun har med lang og svært innholdsrik erfaring fra sykkelverdenen som hun deler med seg på en engasjerende og inspirerende måte. Hun er tydelig i formen og vet å skape treningsglede og opplegg for barn og ungdom! På samlingen hadde May Britt planlagt i alt 5 økter på banen samt at hun holdt ett innholdsrikt innlegg om barn og ungdom i idrett.
Les mer om de imponerende merittene til May Britt her: https://no.wikipedia.org/wiki/May_Britt_Hartwell

Jentene sov på anlegget tilhørende Velodromen på sovebrakker. Flere av jentene hadde med foreldre, men ikke alle. Odense sykkelbane sto for frokost og lunsj, dette med en dansk vri der blant annet hjemmelaget lun leverpostei sto på menyen. En middag ute på et hyggelig spisested i Odense Sentrum ble det også tid til. Treningsamlingen var den andre turen til Danmark i regi av Regionen og Forbundet med fokus på å samle jenter til sosialt samvær og etablere treningsmiljø på tvers av klubber.

Jentene som var samlet på turen er en flott gjeng som raskt fant tonen og har etablert vennskap, så den støtten både forbundet og regionen har bidratt med ser ut til å gi det resultat man ønsker.

Jentene ønsker og håper at flere jenter vil bli med på neste samling. Det diskuteres en ny tur allerede, en samling som mulig avholdes en helg i første halvdel av april 2019. Nærmere info kommer.

Følg med på sykling.no, regionenes hjemmesider, og ikke minst: Meld på jentene deres på disse samlingene.

Samlingene blir opplevelser barna og ungdommene aldri vil glemme og nye og flere relasjoner til likesinnede kan ikke være feil noen gang.

 

Mvh,

Torbjørn Sven Stokke
 

  • Bane