Ny organisering av utforlandslaget | NCF

Ny organisering av utforlandslaget

Bjørn Ballangrud kommer inn som ny landslagsleder

Etter flere år med satsing på verdenscup og mesterskap har NCF etter evalueringer av utvikling av ryttere konkludert med en endring i opplegget. Til å gjennomføre den nye modellen kommer Bjørn Ballangrud inn som ny landslagsleder.

- VI vil i den kommende sesongen satse mer nasjonalt gjennom samlinger for yngre utøvere og de som har vært en del av landslaget tidligere. Videre vil rittene i utlandet bli lagt på et lavere og mer tilpasset våre utøveres prestasjonsnivå. Gjennom dette ønsker vi å løfte nivået på rytterne på et tidligere tidspunkt slik at de er bedre rustet til å ta steget opp på det høyeste nivået senere, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

Ballangrud ny landslagsleder

Det er også klart at Matti Lehikoinen blir erstattet av Bjørn Ballangrud som ny landslagsleder for utforrytterne.

- Vi har engasjert Bjørn Ballangrud som leder for dette prosjektet. Bjørn har tidligere vært leder for landslaget og jobber til daglig på Norges eneste utfor linje på NTG. Bjørn var også en av lederne under fjorårets rekruttsamling Hafjell, sier Storsæter.

Har tro på ny modell

- Jeg ser veldig frem til å nok en gang få jobbe tett med utviklingen av norske utforsyklister, og gjennom min jobb på NTG Lillehammer kan jeg trygt si at jeg har enda bedre forutsetninger for å gjøre en god jobb for å heve nivået til de norske utforsyklistene. Jeg vil spesielt nevne mine svært dyktige kollegaer på NTG, Lars Stensløkken og Arne Gunnar Ensrud, som jeg har lært enormt mye av de siste 2,5 årene. Jeg kommer nå til å gi utøverne tettere oppfølging av treningen, samtidig som jeg kommer til å stille enda høyere krav til de. Jeg tror grepene landslagsledelsen nå gjør er helt riktig, med å prioritere ritt på lavere nivå, slik som IXS-cup, og hovedfokus på utvikling av både landslaget og de unge lovende på nivået under. Jeg mener det er veldig viktig at de yngste ser at det er mulig å komme på landslaget og lykkes internasjonalt bare man jobber hardt nok for det, og da må vi gi de muligheten til å utvikle seg innenfor gode rammer, sier Bjørn Ballangrud.

I rute med sesongplanleggingen

- Jeg er nå godt i gang med planleggingen av sesongen, og til å hjelpe meg med gjennomføringen av både ritt, samlinger og treningsoppfølging har jeg vært så heldig å få med Niclas Stensrud Andersen som tidligere har vært på landslaget selv og har en master i idrettsvitenskap fra NIH. Innen kort tid kommer vi til å offentliggjøre en satsningsgruppe som vil få ekstra oppfølging. Denne vil bestå av både eksisterende landslagsutøvere og yngre ryttere som har vist at de er villig til å gjøre den jobben som kreves. Flere av utøverne er informert, og noen vil få beskjed innen kort tid, når vi er ferdige med vurderingsprosessen, avslutter Ballangrud.

 

  • Utfor

Nyheter Utfor

Mille Johnset fra SK Rye og Norge tok bronsemedalje for kvinner junior under VM i terrengsykling søndag. Finalen i...
Førsteårs junior Mille Johnset fra SK Rye tok tredjeplassen i World Cup Dowhill i Vallnord, Andorra i helgen. Mille har...
Simen Smestad med vakre Siljan-sjøen i Gesunda som bakgrunn. Foto: Anki Eriksson   Finalerittet i Scandinavian...
For første gang landslagets historie kom alle ryttere til finalen i WC. 3 av 3 er rett og slett imponerende og lover...
Hilde Sangesland Strædet vant damenes utforkonkurranse på Voss. Foto: Tor-Einar Wahl Andre versjon av Scandinavian...
Zakarias Blom Johansen har tidligere vært på landslaget i utfor, men har gått over til enduro. I 2016 vant han den...
Zakarias Blom Johansen fra SK Rye/Specialized Nordic vant det siste rittet i Enduro-serien i helgen - denne gang i...
Norges Cykleforbund har tatt ut fire ryttere til årets VM i Utfor som arrangeres i Val Di Sole. VM utfor for 2016...
Det ble seier til Frikk Hess-Bolstad, Hilde Strædet og Lars Vatnebryn Sandviken under NM utfor 2016 i Hafjell. I M...
Zakarias Blom Johansen vant i helgen det tredje rittet i Specialized SRAM Enduro Series i Schöneck, Tyskland. Da står...