Norgesmesterskapet Landevei 2020

NM Landevei 2020 til Kristiansands CK

Norges Cykleforbund kan i dag presentere Kristiansands CK som arrangører av Norgesmesterskapet på Landevei i 2020. NM Landevei planlegges til Kristiansand og nabokommunene Vennesla og Evje & Hornnes søndag 14 juni til søndag 21 juni. Kristiansand ønsker å arrangere en full uke med arrangementer slik som det er gjort tidligere. Det jobbes også med områder rundt Kristiansand for å finne gode og trygge løyper til utøverne.

Kristiansands CK er en ivrig arrangør og arrangerer hvert år flere aktive ritt og større turritt. De arrangerer også lokale cuper slik som Volkswagen Cup og Scott Cup som er viktig for rekrutteringen. Kristiansand har også vært målby for Tour des Fjords i 2018 og for Tour of Norway i 2019 som bygget gode relasjoner mellom Kristiansands CK, Kristiansand Kommune, lokalt politi og Vegvesen. Kristiansand skal ikke være målby for Tour of Norway i 2020, men de ønsker likevel å lage sykkelfest i Kristiansand.

Utkastet til programmet er fellesstart for junior og M U23 søndag 14 juni, lagtempo tirsdag 16 juni, tempo torsdag 18 juni, gateritt fredag 19 juni og fellesstart for senior søndag 21 juni.
 

- Vi gleder oss til å arrangere NM landevei 2020. I samarbeid med fylket, kommunene, politi, vegvesenet, næringslivet, NCF og klubbene på Sørlandet, skal vi lage en sykkelfest for publikum. Sikkerhet for ryttere vil være høyeste prioritet. Kampen om mesterskapstrøyene skal være spennende, og vi gleder oss til å være vertskap for sykkel-Norge, sier Jan Fredrik Stiansen, daglig leder i Kristiansands CK. 

- Kristiansands CK er en av de store og sentrale sykkelklubbene i Norge. Med deres arrangørerfaring og gode klubbmiljø er vi sikre på at det kommer til å bli noen flotte NM-dager, sier Cato Karbøl, arrangementsansvarlig i NCF.

Kristiansands CK sin hjemmeside

 

  • Landevei