NorgesCupfinalen i Sykkelkross 2018

Det ble seier til Mari Hole Mohr, Magnus Sørbø, Marit Sveen og Søren Wærenskjold under NorgesCupfinalen for sykkelkross i Skien.

Årets siste NorgesCuphelg ble avholdt helgen 10-11 november 2018. Det var Grenland SK som var arrangør av begge rittene som ble avholdt i Skien Fritidspark. Søndagens ritt var det siste rittet i Cupen før neste helgs NM i Bergen. Det var kraftig regn gjennom hele natten og dagen. Dette gjorde at det var tunge forhold i den flotte løypen i Skien. Løypen var snudd fra gårsdagen og det var noen nye elementer i løypen.

I K Junior tok Mari Hole Mohr en klar ledelse ut på de første rundene. Hun kjørte godt og tok seieren foran Rikke Steen Enstad. Seieren i NorgesCupen sammenlagt for K Junior gikk til Tora Bjørndal Ottestad.

I M Junior var det et 7 ryttere på start og det ble fort en tidlig spredning på feltet. Rytterne i M junior startet sammen med ryttere fra M 15-16 og Fredrik Fjærli dannet en tetgruppe sammen med lederen av NorgesCupen, Sindre Sagbakken og Magnus Sørbø. De fikk en god luke og etter hvert var det Sørbø som tok ledelsen foran Sagbakken. Det var knyttet stor spenning til hvem av disse to som ville ta seieren i NorgesCupen sammenlagt. For å ta seieren måtte Sørbø vinne og Sagbakken bli nummer 2 ellers ville Sagbakken ta seieren. Stillingen holdt seg slik til mål og dermed tok Sørbø seieren foran Sagbakken og Anton H Stensby. Dette ble også stillingen i NorgesCupen sammenlagt. Sørbø og Sagbakken endte på samme poengsum, men siden begge har 2 seiere og 2 andreplasser tar Sørbø seieren siden han har 1 tredjeplass og Sagbakken ikke har noen tredjeplasser.

I K Senior var det 10 damer på startstreken og det var et sterkt felt som stilte til start. Det var knyttet stor spenning til hvem som ville ta seieren under dagens ritt og om dette ville påvirke NorgesCupen sammenlagt. Marit Sveen tok tidlig en ledelse med Ingrid Moe og Marit Sveum jagende etter. Det var Marit Sveen som tok seieren foran Moe og Sveum. Dermed beholder Moe ledelsen i NorgesCupen sammenlagt foran Marit Sveen og Marit Sveum. Sigrid Andrea Fløgstad blir beste U23 rytter og får dermed den hvite ledertrøyen.

I M Senior var det er svært sterkt felt som stod til start. Ut fra start var det en bestemt Søren Wærenskjold som tok ledelsen foran Knut Røhme. Disse to fikk fort en god luke ned til det jagende feltet. Nok en gang jaget Ole Hem seg opp i feltet og ved passering på første runde lå han på en 3 plass. Ut på de neste rundene var det Wærenskjold som kjørte raskest og økte sin ledelse ned til Røhme og resten av feltet etter hvert som rundene gikk. Slik ble stillingen i mål også og dermed tar Wærenskjold sin første seier i årets NorgesCup foran Røhme og Hem. I NorgesCupen sammenlagt gikk seieren til Hem foran Wærenskjold og Røhme. Wærenskjold blir beste U23 rytter og tar den hvite ledertrøyen.

Topp 3 NorgesCup nr.6

K Junior

1.Mari Hole Mohr (Stavanger SK)
2.Rikke Steen Enstad (Horten OCK)

M Junior

1.Magnus Sørbø (Gjerstad IL Sykkelgruppe)
2.Sindre Sagbakken (Lillehammer CK)
3.Anton H Stensby (Nanset IF Sykkel)

K Senior

1.Marit Sveen (SK Rye Sykkel / Team Sørensen Racing)
2.Ingrid Moe (Bergen CK)
3.Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel / Trek Topro)

M Senior

1.Søren Wørenskjold (Ringerike SK)
2.Knut Røhme (Romeriksåsen SK / Team Sørensen Racing)
3.Ole Hem (Romeriksåsen Sk / Team Swix Hard Rocx)

Komplette resultater

Topp 3 NorgesCupen sammenlagt 2018

K Junior

1.Tora Bjørndal Ottestad (Ullevål SK)
2.Mia B Utne (Åsane CK)
3.Mari Hole Mohr (Stavanger SK)

M Junior

1.Magnus Sørbø (Gjerstad IL Sykkelgruppe)
2.Sindre Sagbakken (Lillehammer CK)
3.Anton H Stensby (Nanset IF Sykkel)

K Senior

1.Ingrid Moe (Bergen CK)
2.Marit Sveen (SK Rye Sykkel / Team Sørensen Racing)
3.Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel / Trek Topro)

M Senior

1.Ole Hem (Romeriksåsen Sk / Team Swix Hard Rocx)
2.Søren Wørenskjold (Ringerike SK)
3.Knut Røhme (Romeriksåsen SK / Team Sørensen Racing)

Link til NCF Ranking

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

Tora Bjørndal Ottestad, Asker CK, Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb, William Høines Larsen, Romeriksåsen SK og...
INFORMASJON OM NM OG NORGESCUP SYKKELKROSS Etter at Tønsberg CK desverre måtte avlyse sin NorgesCup i Sykkelkross...
I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...