NorgesCup 2 Landevei Fara Sykkelfestival

Seier til Ysland, Rye-Johansen, Storhaug og Wærsted under NorgesCup 2 Landevei Fara Sykkelfestival

 

 

NorgesCup nr 2 under Fara Sykkelfestival startet med fellesstart i en flott løype på Skogn. Løypen gikk i en runde på 21,5 km og terrenget bød på et spennende terreng med flere bakker og spennende svinger.

 

I K Junior gikk Anne Dorthe Ysland og Magdalene Lind i brudd rett etter start.
Disse 2 holdt unna for hovedfeltet og det endte opp med spurtoppgjør der Ysland spurtslår Lind. Tredjeplass gikk til Nora Tveit som tar spurten i hovedfeltet.

Ysland økte dermed ledelsen i Norgescupen og beholdt den gule trøyen.

 

I M Junior ble det kjørt hardt hele dagen. Det ble forsøkt å etablere brudd gjentatte ganger, men ut på siste runde lå det i kortene at det ville bli et samlet felt som kom til mål. Ved målgang ble det et vanvittig spurtoppgjør som måtte avgjøres på målfoto, der det kun skiller noen få centimeter mellom de tre første. Jon Rye-Johnsen vant 2 centimeter foran Per Strand Hagenes, med Oskar Myrestøl Johansen på tredjeplass.

Hagenes beholder ledelsen i Norgescupen.

 

I K Senior var det gjentatte bruddforsøk fra start. Etterjvert kom Birgitte Ravndal avgårde i et enmannsbrudd med feltet jagende bak. Til slutt fikk feltet kjørt henne inn, men da gikk Monica Storhaug til og kom avgårde i ensom majestet. Storhaug holdt trykket helt til mål og ble dermed vinner av NC2 i Skogn. Emilie Moberg gjorde et tappert forsøk på å ta igjen Storhaug, men måtte ta til takke med andreplass. I hovedfeltet tok Martine Gjøs spurten og fikk dermed tredjeplassen. Ingrid Lorvik og Amalie Lutro kom til mål med hovedfeltet, og beholdt dermed ledelsen i henholdsvis Norgescupen og U23 klassen.

 

 

I M Senior var det et stort felt som stod på startstreken. Det ble kjørt aktivt av kontinental lagene, samt flere av klubblagene og det gikk av gårde i et forrykende tempo.  Ut på siste runde var det en stor gruppe som hadde opparbeidet seg en ledelse på over 5 minutter til hovedfeltet. Gruppen gjorde opp om seieren i en spurt der Syver Wærsted trakk det lengste strået og tok seieren. Andreplassen gikk til Fredrik Dversnes, mens Mikkel Eide tok tredjeplassen.

 

Topp 3 NorgesCup 2 Landevei Fara Sykkelfestival

 

 

Topp 3 K Junior

1.Anne Dorthe Ysland, Gauldal SK

2.Magdalene Lind, Ringerike SK

3.Nora Tveit, Stavanger SK

 

Topp 3 M Junior

 

1.Jon Rye-Johnsen, Glåmdal SK

2.Per Strand Hagenes, Sandnes SK

3.Oskar Myrestøl Johansson, Grimstad SK

 

 

Topp 3 K Senior

1.Monica Storhaug, CK Victoria

2.Emilie Moberg, Halden CK / Drops

3.Martine Gjøs, Ringerike SK

 

Topp 3 M Senior

1.Syver Wærsted, Grenland SK / Uno-X Pro Cycling Team

2.Fredrik Dversnes, Dalane SK / Team Coop

3.Mikkel Eide, Tønsberg CK

 

Komplett resultatliste

 

  • Landevei