NM Terreng Rundbane, NM Kortbane og Karl XII-rittet er avlyst

NM Terreng Rundbane i Brumunddal og NC Karl XII-ritt inkludert NM Terreng Kortbane er dessverre avlyst grunnet Covid-19. Det jobbes nå med å finne ny arrangør og tidspunkt for NM Terreng Rundbane.

 

 NM Terreng Rundbane i Brumunddal er avlyst

 

Brumunddal Sykleklubb har i samråd med kommuneoverlegene for Hamarregionen konkludert med at NM Terrengsykkel Rundbane og Sprint 2020 avlyses. Bakgrunnen er oppblomstringen av covid-19 vi har sett i det siste kombinert med at mange av våre deltakere kommer fra områder med særlig sterk smitteøkning. 

 

-Vi har sett på forskjellige løsninger for å kunne avvikle mesterskapet i en form som kunne gi en ansvarlig og trygg gjennomføring – fra kohorter, strykning av klasser, rundbane over to dager osv. Vi kommer imidlertid ikke utenom problemstillingen at vi samler ryttere, støtteapparat og publikum fra store deler av landet. Vår konklusjon i samråd med kommuneoverlegene er at det ikke er tilrådelig slik forholdene er nå. Som arrangør er vi svært lei oss for at dette er utfallet, sier rittleder i Brumunddal SK, Runar Hauge.

Med knappe to uker igjen til arrangementet, ligger det meste klart på Veldre Sag Terrengsykkelarena. Løypene er merket og arenariggen skulle starte over neste helg. Det har vært solid dugnadsinnsats for å utbedre løypene, noe som heldigvis ikke er forgjeves.

-All honnør til en fantastisk arrangementskomité som har vært dynamiske og løsningsorienterte etter skiftende rammevilkår, solid sparring i nytt terreng med NCF og GU og ikke minst en forståelsesfull sponsor. Vi har stor forståelse for at Terrengsykkel-Norge nå er skuffet! Vi kan skrive under på at det er vi også. Vi håper vi kan ønske dere velkommen til ritt i 2021 under bedre forhold, avslutter rittleder Runar Hauge

 

Alle påmeldte deltakere vil får refundert startkontigenten. Deltakere vil få mer informasjon angående dette.

 

Karl XII-rittet og UL/UM/NM Terreng kortbane er avlyst

 

Pga smittesituasjonen i Halden, har arrangørgruppa i samråd med anbefalinger fra Kommuneoverlegen i Halden valgt å avlyse årets arrangement.

-Det er sterkt beklagelig, men det eneste ansvarlige å gjøre når smittesituasjonen i byen er så alvorlig som den er. Med meget begrensede områder på og ved arenaen, vil det være nærmest umulig å holde en meter avstand og derigjennom blir smitterisikoen for utøvere, støtteapparat, foreldre/tilskuere og arrangørstab for stor. Den risikoen er ikke arrangørgruppa villige til å ta, sier rittleder Tomas Andersen.

 

Idd Sportsklubb og Halden CK har lagt ned masse arbeid nå i forkant av rittet og det er meget beklagelig at vi må avlyse. Idrettsrådet i Halden har stengt ned all organisert idrett denne uken, med varsel om forlengelse av dette til smittesituasjonen er under kontroll. Kommuneoverlegen og smittevernkontoret i byen jobber på spreng med testing og med å få kontroll på situasjon. I den sammenheng vil idrett i byen komme i andre rekke.

Vi håper på forståelse for denne avgjørelsen og håper vi får mulighet til å arrangere Karl XII-rittet i 2021!

 

Jobber for å få på plass en ny NM-arrangør

Arbeidet med å finne en ny arrangør til NM Terreng Rundbane er allerede i gang. Vi håper å komme tilbake med informasjon om dette i løpet av kort tid. Aktuelt dato for et nytt NM Terreng Rundbane vil mest sannsynlig bli i midten av september.

 

  • Terreng