NM Sykkelkross 2018

Det ble seier til Mari Hole Mohr, Vegard Stokke, Ingrid Moe og Tobias Halland Johannessen under NM for sykkelkross i Bergen.

Årets Norgesmesterskap i Sykkelkross ble avholdt 18. november. Arrangementet ble arrangert av NCF Region Vest og hadde samlet flere av klubbene i regionen til å samarbeide om å arrangere mesterskapet. Arenaen som ble brukt var Eikås Motorsporsenter og her var det flotte fasiliteter og det var laget en spennende og rask løype som var vært publikumsvennlig og fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

I K Junior var det 5 jenter til start. Ut fra starten var det Mari Hole Mohr som tok en ledelse foran de andre jentene. Mohr kjørte svært sterkt og holdt ledelsen helt til mål. Guro Tubaas Glende ble nummer 2 og Frida Tveten Søyland ble nummer 3.

I M Junior var det et 11 ryttere på start og det ble fort en tidlig spredning på feltet. Slik som på NorgesCupen i Gjøvik og på Spikkestad gjorde Vegard Stokke som han pleier, og kjørte fra resten av feltet ut fra start. Stokke fikk opparbeidet seg en god luke ned til de øvrige og hadde god til å kjøre kontrollert. Han tok seieren foran Anton H Stensby og Andreas Hjørvnevik.

I K Senior var et svært sterkt felt på startstreken. NorgesCup vineren Ingrid Moe stilte til start på hjemmebane. Det ble kjørt hardt i starten og etter hvert fikk Moe og Susanne Andersen en luke ned til Line Marie Gulliksen og Marit Sveen som kjempet om 3 plassen. Andersen falt og måtte gi en luke til Moe. Dette gjorde at Moe fikk opparbeidet seg en luke ned til de jagende jentene og tok seieren. Andersen ble nummer 2 og Gulliksen vant kampen om 3 plassen.

I M Senior var det er svært sterkt felt som stod til start. Det var knyttet mye spenning opp til kampen om seieren mellom Tobias og Andreas Halland Johannessen, Søren Wærenskjold og Knut Røhme. Det gikk fort på de første rundene og kvartetten som nevnt over etablerte seg som en gruppe i teten. Etter hvert fikk Wærenskjold et fall og det ble splittet opp. Røhme tapte sekunder opp til de andre og i front var det T. Johannessen som hadde ledelsen på broren, A. Johannessen. Det ble kjempet hardt for å ta igjen brødrene Johannessen, men ingen kunne gjøre så mye med de i front, T. Johannessen vant foran broren, A. Johannessen og Wærenskjold ble nummer 3.

Topp 3 NM Sykkelkross 2018

K Junior

1.Mari Hole Mohr (Stavanger SK)
2.Guro Tubaas Glende (Soon CK)
3.Frida Tveten Søyland (Bergen CK)

M Junior

1.Vegard Stokke (Glåmdal SK)
2.Anton H Stensby (Nanset IF Sykkel)
3.Andreas Hjørnevik (Fana IL Sykkel)

K Senior

1.Ingrid Moe (Bergen CK)
2.Susanne Andersen (Stavanger SK)
3.Line Marie Gulliksen (Bærum OCK)

M Senior

1.Tobias Halland Johannessen (Soon CK / Team Sørensen Racing)
2.Andreas Halland Johannessen (Soon CK / Team Sørensen Racing)
3.Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

Komplette resultater

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

Tora Bjørndal Ottestad, Asker CK, Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb, William Høines Larsen, Romeriksåsen SK og...
INFORMASJON OM NM OG NORGESCUP SYKKELKROSS Etter at Tønsberg CK desverre måtte avlyse sin NorgesCup i Sykkelkross...
I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...