NM i Banesykling dag 3

Spektakulære øverlser på siste dag i NM

Siste dag av NM i banesykling her i Odense skulle bestå av en rekke spektakulære øvelser. Første øvelse på agendaen var 500/1000m TT (time-trail). Neste øvelse var Keirin, som består av at en motorsykkel drar opp feltet og holder en kontrollert fart før den slipper slik at rytterne kan spurte om seieren. Dagen ble avsluttet med flying lap og poengløp.

TT, flying lap og poengløp er forøvrig de 3 siste øvelsene i omnium konkurransen.

 

Time-trial

Pernille Feldmann – Stavanger SK har vært overlegen hele helgen, men det var Martine Gjøs – Horten OCK som tok hjem NM gullet på 500 m TT for kvinner junior. Sølvet gikk følgelig til Pernille Feldmann.

I menn junior 1000m TT ble det NM gull til Kristian Klevjer – Glåmdal SK. Sølvet gikk til Markus Kjølstad – Horten OCK og bronse til Frode Svortevik Birkeland – Bærum OCK

Hos damer senior gjorde Anita Yvonne Stenberg som hun har gjort hele helgen og tok et nytt NM gull. Sølvet gikk til Josephine Hansen og bronse til Tone Hatteland Lima.

Anders Oddli var virkelig i slag på NM´s siste dag og tok gullet på 1000m TT i menn senior. Sølvet gikk til Aleksander Perez. Bronsen tok Fredrik Steen med et hårstrå ned til fjerdemann Joseph Santaniello, kun en hundredel skilte disse to.

 

Keirin

I de 2 km som utgjør keirin distansen viste Pernille Feldmann seg nok en gang raskest i kvinner junior. Martine Gjøs sikret seg en overbevisende andreplass.

Anita Yvonne Stenberg la ingenting imellom og kom først til mål også i denne disiplinen. En dame som virkelig har lært raskt og forstått banekjøring, var dagens store overraskelse Tone Hatteland Lima som kapret andreplassen. Stenbergs lagvenninne fra IK Hero Josephine Hansen tok tredjeplassen.

I menn junior åpnet Kristian Klevjer – Glåmdal SK spurten, og ble belønnet for dette hele veien til målstreken. Ingen av konkurrentene maktet å komme opp på siden, den som kom nærmest var Erik Gellein Halvorsen – Horten OCK som snappet andreplassen og sølv. Bronsen gikk til unge Bendik Gjøs fra Horten, det 14-årige banetalentet. (fyller 15 i år)

Anders Oddli vant nok en gang på overbevisende vis, og kunne heve armene etter målgang og seier. Jørgen Bang Sneisen viste stor taktisk og fysisk styrke da han hold hjulet til Anders Oddli gjennom spurten og mottok det nest gjeveste metallet, sølv. Bronsen gikk til lyn-hurtige Aleksander Perez fra Asker CK.

 

Poengløp

Siste avsluttende konkurranse i omnium sammendraget, var poengløp som også gjelder som en individuell konkurranse i NM sirkuset.

Kvinner junior kjørte 80 runder. Her måtte Martine Gjøs kaste inn håndkleet. Pernille Feldman tok hele 38 poeng av 40 mulige og kunne krones med gullet i denne øvelsen.

I kvinner senior skulle det kjøres hele 100 runder. To ryttere utmerket seg tidlig i løpet og gikk direkte til angrep på de andre. Anita Yvonne Stenberg og Tone Hatteland Lima satte et skyhøyt tempo og maktet å hente inn feltet med en runde tidlig i løpet. Denne bedriften skulle de klare å gjenta noe senere. Etter 100 fantastiske runder sto Anita Yvonne Stenberg frem som en soleklar vinner med hele 70 poeng. Dagens store offensive overraskelse var taktikeren Tone Hatteland Lima som tok sølvet hjem til Bryne CK, og hele 46 poeng.

IK Hero´s Josephine Hansen kjørte jevnt og stødig, og det resulterte i en solid bronsemedalje.

Menn junior skulle gjøre opp status etter 100 runder. Her var det spenning til siste pedaltråkk. Markus Kjølstad – Horten OCK og Kristian Klevjer – Glåmdal SK knivet lenge om spurtene. Det ble til slutt Markus Kjølstad som trakk det lengste strået og tok hjem gullet og 38 poeng. Fattige 2 poeng bak finner vi Kristian Klevjer som tok sølvet. Erik Gellein Halvorsen – Horten OCK satte farge på rittet og tok med 16 poeng bronsemedaljen.

Menn senior skulle avslutte helgens NM med 160 runder i velodromen. Det var to utøvere som utmerket seg og viste angrepsvillighet man sjelden før har sett maken til. De lot seg ikke avskrekke av det høye antallet runder, og gikk umiddelbart i brudd. Ikke uventet Anders Oddli og Fredrik Steen hentet feltet flere ganger i løpet av de 160 rundene, og var virkelig på poengjakt. Dette resulterte i henholdsvis gull til Anders Oddli – Ottestad IL med hele 151 poeng, og sølv til Fredrik Steen – Grenland SK med 106 poeng. Sindre Bjerkestrand Haugsvær – IK Hero satte også farge på rittet med aggressiv kjøring og fikk med seg 33 poeng og en bronsemedalje.

 

Til slutt skulle det deles ut medaljer i omnium, et sammendrag av hele 6 øvelser. Sammenlagt ble resultatene som følger:

Kvinner junior:

1.Pernille Feldmann – Stavanger SK 234 poeng
2.Martine Gjøs – Horten OCK 194 poeng

Kvinner senior:

1.Anita Yvonne Stenberg – IK Hero 270 poeng
2.Tone Hatteland Lima – Bryne CK 230 poeng
3.Josephine Hansen – IK Hero 186 poeng

Menn junior:

1.Markus Kjølstad – Horten OCK 224 poeng (vinner siste spurt)
2.Kristian Klevjer – Glåmdal SK 224 poeng
3.Erik Gellein Halvorsen – Horten OCK 200 poeng

Menn senior:

1.Anders Oddli – Ottestad IL Sykkel 349 poeng
2.Fredrik Steen – Grenland SK 278 poeng
3.Sindre B. Haugsvær – IK Hero 199 poeng

Sandefjord SK gjorde en fantastisk innsats som teknisk arrangør av NM i banesykling i Odense, og sørget for at arrangementet ble gjennomført på en aldeles utmerket måte.

  • Bane
  • Region Vest