NCF og Ladies Tour of Norway er enige om vederlag tilknyttet medieavtalen | NCF

NCF og Ladies Tour of Norway er enige om vederlag tilknyttet medieavtalen

Norges Cykleforbund og Ladies Tour of Norway har gjennom konstruktiv dialog kommet til enighet om et økonomisk vederlag knyttet til medieavtalen som NCF har med TV2. Vederlaget omfatter hele avtaleperioden 2016-2018 og gjør at begge parter nå kan legge dette bak seg og fokusere på en felles positiv utvikling av Ladies Tour og sykkel generelt i Norge.

Norges Cykleforbund har vært inne på eiersiden i Ladies Tour of Norway AS frem til januar 2017, og er naturlig nok fornøyd med at partene nå har blitt enige.

- Det er ingen tvil om at Ladies Tour of Norway er å anse som en del av medieavtalen, og derfor var det viktig for oss å finne en god løsning. Vi er imponert over Ladies Tour sin evne og fremdrift i forhold til å vokse så raskt, både med hensyn til å oppnå World Tour ritt status og i forlengelsen av det, samt å bli et så attraktivt ritt at det ville sendes direkte på Tv2 Hovedkanalen. Vi ble nok hengende litt bakpå og skulle involvert LToN på en langt bedre måte dersom vi hadde lagt det til grunn, men jeg er nå veldig glad for at vi har kommet til enighet med Ladies Tour og kan se fremover, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Ladies Tour of Norway AS er fornøyde med å ha kommet til enighet med Norges Cykleforbund om et vederlag.

- Det har vært en lang og tidkrevende reise for oss i Ladies Tour å få nødvendig innsikt i saken. De siste ukers utvikling har vært konstruktive og vi er fornøyd med at vi nå har kommet til enighet og kan legge dette bak oss forteller rittdirektør for Ladies Tour, Roy Moberg.

- Vi har ikke fått gjennomslag for vårt krav fullt ut, men har fått en avtale vi kan leve med. Vi ser nå fremover og ønsker å bidra konstruktivt til å utvikle sykkelsporten videre i Norge, samt ikke minst bruke kreftene på å planlegge gjennomføringen av et knallgodt World Tour ritt i august. Vi ser frem til å samarbeide både med NCF, TV2 og Arctic Race, dette konseptet vil tilføre sykkel Norge en ny dimensjon som vil bli lagt merke til også internasjonalt, sier Moberg.

-  Vi er imponert over hva Ladies Tour har fått til på kort tid og vil selvfølgelig gjøre det vi kan for å bidra til at Ladies Tour utvikler seg positivt videre. World Tour rittet er på et meget høyt nivå allerede og er en viktig faktor for videre satsing og utvikling av kvinnesykkel i Norge, sier Tiedemann Hansen.

Fakta om Ladies Tour of Norway (LToN)
Arrangeres 16-19 august 2018 i Østfold og er det eneste World Tour rittet på sykkel i Norge.

Rittet arrangeres for femte gang og hadde også World Tour ritt status i 2017.

LToN sin visjon er å skape begeistring for alle involverte. Gjennom konseptet «In It To Spin It» jobber vi målrettet for å skape varige opplevelser og verdier for alle våre samarbeidspartnere.

LToN har tatt sjumilssteg på kort tid, 2017 var et enormt løft ikke minst i forhold til media- og TV produksjon. LToN vil også i 2018 bli direktesendt på Tv2 Hovedkanalen, samt bli distribuert internasjonalt.

  • Landevei

Nyheter Landevei

På lørdagens fellesstart ble det en flott 17. plass til Amalie Lutro i juniorklassen. Silje Mathisen og Martine Gjøs...
Europamesterskapet for kvinner og menn junior og U23 starter i Brno/Zlín i Tsjekkia i dag med tempo for kvinner junior...
Tour des Fjords AS og Interspons AS er enige om å slå Tour des Fjords og Tour of Norway sammen til et etapperitt som...
For sjette året på rad vil unge norske og internasjonale talent få muligheten til å konkurrere i Arctic Morgendagens...
21. juni bekjentgjorde UCI at de fra 1. juli godkjenner skivebremser i BMX og landevei. Regelverkets ordlyd er pr i dag...
Norges Cykleforbund og IF Frøy har gleden av å invitere til Nordisk mesterskap i Masters tempo og fellesstart lørdag 4...
Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....