NC Sykkelkross på Føyka

Norgescupen på Føyka ble avholdt i regi av Asker Cykleklubb, og skulle vise seg å bli et svært godt gjennomført arrangement. Helgens norgescup ble fylt med fart, spenning og generelt mye bra sykling. Den raske og tekniske løypen på Føyka gjorde helgens ritt til et uforglemmelig et. 

 

På lørdagen tråkket Marit Sveen fra Romeriksåsen SK på ifra start og så seg aldri tilbake. Hun fikk relativt tidlig en luke til sine motstandere og fortsatte kjøret fra start til mål, noe som resulterte i en knallsterk seier. Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb passerte mållinjen på en andreplass, rett bak fulgte hjemmehåpet Mie Bjørndal Ottestad fra Asker CK i klassen kvinner senior. Den samme rekkefølgen på pallen skulle vise seg å ikke bli identisk dagen ettter. Mie Bjørndal Ottestad, som syklet på hjemmebane for Asker CK tok en herlig seier og sikret seg seieren foran gårsdagens vinner. Tredjeplassen gikk til Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb.

 

I klassen menn elite ble det jevnt begge dagene. Lørdagens ritt ble det kniving om posisjonene og en liten gruppe stakk av relativt tidlig i rittet. Ledergruppen holdt avstand til de andre bak. Det ble etterhvert kjørt taktisk i front, og favorittene tittet jevnlig på hverandre om hvem som skulle ta initiativet. Selv med noe taktikkeri i front, så ble det tilslutt kjempet om edelt metall blant frontgruppen, som ble vunnet av Tobias Halland Johannessen fra Drøbak-Frogn IL Sykkel, tett fulgt av Håkon Lunder Aalrust fra Asker CK/Joker Fuel of Norway. Den siste pallplassen gikk til Knut Røhme fra Romeriksåsen SK.  

 

Søndagen ble ikke noe mindre spennende. I et forrykende tempo kjempet favorittene om mesterskapet helt til siste delen av rittet. En av favorittene, Knut Røhme, lå lenge i teten, men måtte kaste inn håndkleet grunnet magetrøbbel. Nok en gang måtte de andre se Tobias Halland Johannessen fra Drøbak-Frogn IL Sykkel ta seieren. Andreplassen ble kapret nok en gang av Håkon Lunder Aalrust fra Asker CK/Joker Fuel of Norway, imens Fredrik Haraldseth var det nye tilskuddet til pallen på Norgescupens siste dag.

 

Juniorsiden i norgescupen var fylt med meget gode prestasjoner begge dagene. For kvinnene var det råsterke Oda LaForce fra IF Frøy som stakk av med seieren begge dagene. Begge dagene var Oda i front og kom ensom inn til mål etter svært sterk sykling. Emma Rege Kvåle fra Sandnes var plassen bak Oda på lørdagen, men fullførte ikke søndagens ritt! 

 

På herrenes side i juniorklassen stod det heller ikke på adrenalin og herlige prestasjoner. På lørdagen var det et høyt tempo fra start og det utkrystalliserte seg en ledergruppe som skulle tilslutt kjempe om seieren. Martin Mobråthen stakk tilslutt av med Norgescupseieren på lørdagen, drøye halvminuttet foran Eivind Broholt Fougner fra SK Rye Sykkel. Siste pallplass gikk til Fredrik Fjærli fra Asker CK, litt over minuttet bak Martin. Den siste dagen ble det minst like intenst. Den kjappe og tekniske løypen for søndagen bød på god sykling og ikke minst underholdning for publikum. Sondre Rokke fra IF Frøy viste stor styrke ved å ta seieren i lett regnvær, foran Martin Farstadvold fra IF Frøy og lørdagens vinner, Martin Mobråthen, som kom på tredjeplass og tok ledelsen sammenlagt i Norgescupen. 

 

Årets norgescup på Føyka var en stor suksess både i løypen og utenfor, med god stemning og en velorganisert ritthelg. En stor takk til Asker CK som vert, hjelpende klubber, alle syklister og støtteapparat! 

 

Topp 3 - NC 1 Lørdag

K junior

 1. Oda LaForce - IF Frøy
 2. Emma Kvåle - Sandnes Sykleklubb

M Junior

 1. Martin Mobråthen - Romeriksåsen SK
 2. Eivind Broholt Fougner - SK Rye
 3. Fredrik Fjærli - Romeriksåsen SK

K senior 

 1. Marit Sveen - Romeriksåsen SK
 2. Elisabeth Sveum - Kloppa Off Road klubb
 3. Mie Bjørndal Ottestad - Asker CK

 

M senior 

 1. Tobias Halland Johannessen - Drøbak-Frogn IL Sykkel
 2. Håkon Lunder Aalrust - Asker CK/Joker Fuel of Norway
 3. Knut Røhme - Romeriksåsen SK

 

 

Topp 3 - NC 3 Søndag

 

K Junior

 1. Oda LaForce - IF Frøy

 

M Junior

 1. Sondre Rokke - IF Frøy
 2. Martin Farstadvold - IF Frøy
 3. Martin Mobråthen - Romeriksåsen SK

K Senior

 1. Mie Bjørndal Ottestad - Asker CK
 2. Marit Sveen - Romeriksåsen SK
 3. Elisabeth Sveum - Kloppa Off Road klubb

M senior

 1. Tobias Halland Johannessen - Drøbak-Frogn IL Sykkel
 2.  Håkon Lunder Aalrust - Asker CK/Joker Fuel of Norway
 3. Fredrik Haraldseth - Bærum Omegn Cykleklubb / Hard Rock Swix

 

 

 

 

 • Syklekross