Morgendagens Helter rittet 2016

Reisebrev fra Region Sør

«Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter til å opprettholde innsatsen, gløden og læringsfokuset videre. Slik kan vi bidra til utviklingen av fremtidens sykkelhelter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.»

Å få representere sin region er en ære og et steg videre mot sin drøm og store mål om å konkurrere i verdenseliten som konkurranse syklist. Region Sør har tradisjon å levere år etter år nye nasjonale- og internasjonale ryttere fra ungdoms nivå til profesjonelt nivå.

Lørdag 13 august reiste 10 forventningsfulle ryttere fra Region Sør til Bodø for å få oppleve sirkuset rundt Artic Race tett på kroppen og selv få konkurrere mot 6 andre regionslag og 5 internasjonale regionslag. Lagets deltakere; Mari Mohr (15), Amalie Lutro (16), Pernille Feldmann (16) alle fra Stavanger SK, Julie Fatnes (18) Sandnes, SK. Eirik Lunder (17) og Thomas Ognedal (17) fra Stavanger SK, Even Fløystad (18) Kristiansand CK, Joakim Kjemhus (18), Emil Svensdbø (18) og Kristjan Osaland (18) alle fra Sandnes SK. Støtteapparatet bestående av May Britt Våland Sola CK, Espen Aareskjold Sandnes SK, og Ole Edward Wåle Kristiansand CK.

Vel framme i Bodø kunne en kjenne i luften og se i gatene at her var det internasjonalt sykkelritt i vente. Det gikk så i ett fra innsjekking på hotell, lunch, lagledermøte, pre-race trening for utøverne, team-møte med utøverne, middag og så et flott og motiverende foredrag med Thor Hushovd og Mads Kaggestad på kvelden. Alle gikk til sengs med litt sommerfugler i magen og spente på rittdagen søndag 14 august.

Søndag morgen våknet vi til solskinn bright and early med jentene klar for start kl. 0900. Flott å se de unge jentene ta steget opp og operere som et lag. Samlet oppvarming, samlet til innskriving og samlet ansvar for å utføre et ritt med felles interesse om å være med og kjempe om seieren. Region Sør hadde mye å leve opp til med Susanne Andersen sin seier året før. Susanne deltok med landslaget i Ladies Tour og det åpnet opp for at unge Mari Mohr (15år) fikk mulighet til å delta i mangel på jenter i 16-18års alderen. Jentene leverte et veldig bra taktisk løp. Dessverre var Julie involvert i velt tidlig i løpet og måtte bryte, men det stoppet ikke den unge «trioen» fra Stavanger SK om å vise at de var kommet for å vinne. En utenlandsk jente hadde 20-30 sek ledelse da de gikk inn på siste runde a 9km, Pernille Feldmann ønsket å få hentet jenta og rykket på flaten for å tvinge feltet til å sette fart. Dette hjalp og tempoet ble skrudd opp og jenta hentet. Inn i siste sving en drøy km før mål er det et par ryttere som prøver å gå, jentene veksler på å gå etter og får hjelp av Marine Gjøs fra Horten CK og Region TeVeBu. På oppløpet er det Martine som leder an Pernille, og da muligheten byr seg akselerer Amalie og makter å spurte forbi de to andre og kassere inn seieren, med Martine på 2. plass og Pernille på 3. plass. Fantastisk sluttspurt! Mari kasserer også inn en sterk 9 plass og er beste 15åring. Hva mer kan en be om?

Med et maksimalt resultat for jentene ble det litt ekstra press på guttene om å levere sine saker. Region Sør guttene var på papiret et sterkt lag i MHR løypa i Bodø. Flotte resultater og NM seier til Joakim i nesten den samme løypen i Juni, samt gode taktiske ferdigheter og fysisk styrke i hele laget, skulle by på gode muligheter også for guttene å kjempe om seieren. Espen Aareskjold stod for coaching av taktiske spillet for begge lagene, og guttene hadde slagplanen klar og var aktivt med fra start av. Etter hvert fikk en fire manns gruppe gå ifra og opparbeidet seg en brukbar ledelse. For vårt lag så betydde ikke det så mye for lag-konkurransen men det gjorde jo at pallplassen for guttene ikke så like lys ut. Disse fire holdt helt til mål, og da de la ut på siste runde kjørte Thomas hånden rett i et rekkverk men gikk heldigvis ikke i bakken men fikk løpet spolert. Vi mistet da en sterk rytter for sluttfasen. I bakken fikk Joakim teknisk og mistet kjedet og ble «frakjørt». I siste sving en drøy km før mål er det en velt som rammer mange i feltet og dessverre flere av våre gutter blir hindret og kommer bak på. Beste plassering for guttene ble Emil Svendsbø på 9 plass. Med dette så havnet vi midt på treet på en 6 plass av 12 lag i lagkonkurransen (3 beste jentene og 4 beste guttene talte).

Guttene fikk så vidt pustet ut før årets nye øvelse Miks Stafett startet. Et spennende tilskudd på programmet. Miks-stafett; 2 jenter og 2 gutter skulle konkurrere sammen og kjøre 2 runder a 1.9km hver i en teknisk gateritt løype. For oss ledere var denne øvelsen særdeles spennende. Her måtte vi tenke taktikk og sette sammen ryttere i riktig rekkefølge for å få det resultatet vi ønsket. Vi visste jo ikke hvordan de andre lagene ville sette sammen sine lag så her måtte vi gamble litt. Vi traff godt med vår taktikk og fikk en flott 3 plass. For utøverne var nok denne øvelsen litt mer nervøs enn fellesstarten som er en øvelse de har syklet i flere år. Det var noen nervøse utøvere før start som ikke visste helt hvordan dette skulle gå, men våre ryttere taklet utfordringen veldig bra. De viste gode ferdigheter med å komme kjapt i gang og få klikket foten inn (de måtte stå med en fot i bakken ved veksling) og kjørte taktisk klokt og var med i ledelsen for hver etappe og spurtet inn til en flott 3 plass.

Støtteapparatet ledet av May Britt Våland, samarbeidet veldig bra. Hver leder hadde sine arbeidsoppgaver samtidig som vi bistod hverandre og bidrog til at utøverne fikk den beste opplevelsen mulig. Vi stilte med to erfarne ledere og en som vi ønsket å gi mulighet til å lære for å kunne være med og lede regionslag i UCI ritt påfølgende år. Utrolig viktig å videre utvikle nye ledere og støtteapparat personell i takt med utøver utviklingen. Uten dyktige ledere så blir kanskje ikke utviklingen for utøverne så god den kunne blitt.

Vi vil også få takke lokalbefolkningen i Bodø for fantastisk gjestfrihet for syklistene og deres medhjelpere. Flott opplevelse og god kaffe! smiley I tillegg må vi få takke NCF – MHR apparatet for deres gode organisering og hjelp. Vi manglet ikke noe og fikk svar på de spørsmål vi måtte ha.

Til slutt, stor takk til hele Region Sør laget for en flott helg og flott lagånd! Her er det mye å bygge videre på!

 

Sportslig hilsen,
May Britt Våland

Region Sør


Støtteapparatet i Morgendagens Helter ritt for Region Sør


Klar - ferdig - kjør...

 

 

  • Region Sør

Nyheter Region Sør

Om 15 måneder står den nye velodromen på Sola klar, Sola Arena. NCF Region Sør ønsker å være i forkant både sportslig...
Lørdag 18. august var det duket for det sjette Morgendagens Helter rittet, denne gang i Hammerfest.Været viste seg fra...
Tour des Fjords AS og Interspons AS er enige om å slå Tour des Fjords og Tour of Norway sammen til et etapperitt som...
Fredag 22. juni ble første spadetak for nye Sola Arena tatt, og vi kan dermed se konturene av at vi kan få realisert en...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...
«Med Arctic Morgendagens Helter-rittet ønsker vi å inspirere unge sykkeltalenter til å opprettholde innsatsen, gløden...
Team Coop-ØsterHus og August Jensen forsvarte ledertrøya på andre og siste etappe av UCI 2.2-rittet GP Liberty Seguros...
Fra venstre; Kjell Ivar Larsen, Tove Linnea Jenssen, Tor Helge Skretting og Arvid Meland.   Lovutvalget i...
Fra venstre; Kjell Ivar Larsen, Tove Linnea Jenssen, Tor Helge Skretting og Arvid Meland.   Lovutvalget i...
Fra venstre; Kjell Ivar Larsen, Tove Linnea Jenssen, Tor Helge Skretting og Arvid Meland.   Lovutvalget i...