Morgendagens Helter landslaget til Paris-Roubaix

Årets høydepunkt for juniorgutta

Foto: Lars Doksæter

Equinor og Norges Cykleforbund går inn i sin tredje sykkelsesong som partnere for talentutvikling innenfor landeveissykling.

Paris-Roubaix er årets andre NationsCup ritt for Morgendagens Helter landslaget. Dette er et spesielt ritt og et av høydepunktene i sesongen, fordi juniorgutta kjører samme dag som Eliten. Juniorene kjører de samme siste 17 brosteinspartiene som proffgutta, og er i mål ca. to timer før proffene inne på Velodromen i Roubaix.

-Morgendagens Helter landslaget gjorde en meget god figur i Gent-Wevelgem 31. mars, med 5. plass til Sakarias Løland. Det var en god start, mener en stolt landslagsleder Kai Lexberg.

– Paris-Roubaix blir nok hakket kvassere enn Gent-Wevelgem, men vi har troen på gode plasseringer, fortsetter Lexberg. -Klarer gutta å unngå velt og punkteringer under det 111 km lange rittet, kan vi fint være med å kjempe om de gjeveste plasseringene.

Nedenfor ligger en oversikt over de syklistene som stiller på start for Norge, samt en kort vurdering fra landslagsleder.

Kontaktinfo:
Kai Lexberg, tlf. 406 45 551
 

MORGENDAGENS HELTER LANDSLAGET FOR MENN JUNIOR I PARIS-ROUBAIX:

De første fire rytterne får fornyet tillit etter Gent-Wevelgem;

Tord Gudmestad, Stavanger SK: Regjerende Norgesmester, en sterk rytter med en god spurt. Han gjorde en god jobb i Gent-Wevelgem og får fornyet tillit.

Preben Syversen, Grenland SK: Preben er en spurter med kapasitet, viste allerede i 2018 at han kan være topp tre i spurter på NationsCup nivå. Gjorde en god jobb i Gent-Wevelgem og får fornyet tillit.
 

Sakarias Løland, Ringerike SK: Har startet sesongen veldig sterkt. Ble nr. 5 i Gent-Wevelgem og nr. 10 i Kuurne-Brussel-Kuurne. Sakarias er en rytter som er god på mange ting og blir dermed lagets allrounder.
 

Oskar Myrestøl Johansson, Grimstad SK: Stor og sterk rytter som ble ungdomsmester i 16-årsklassen sist sesong. Var meget aktiv i starten i Gent-Wevelgem, selv om det ble litt tungt etter hvert. Har også kjørt Kuurne-Brussel-Kuurne der han satt med tetgruppa til mål.
 

Magnus Sørbø, Ringerike SK: Får sin debut på Morgendagens Helter landslaget i Paris-Roubaix. I likhet med Oskar, er Magnus første års junior. Ble nr. 2 på Ungdomsmesterskapet i tempo 2018, og er en sterk og teknisk utøver som vi tror skal passe godt i disse løypene.
 

Sindre Brein, Bærum OCK: Andre års junior som får sin debut på Morgendagens Helter landslaget. Sindre har meget stor kapasitet, har gode ferdigheter og er en veldig spennende rytter for fremtiden. Var også veldig nære å kjøre på landslaget i 2018. Det blir spennende å se hva Sindre kan få til denne sesongen.

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Helgen 12.-14. juli gikk UCI etapperittet Tour de Feminin av stabelen i Tsjekkia, med ca. 150 deltakere. Den første...
Løypa under NM Masters fellesstart var bratt - og været bløtt. Under nordisk på Åland er traseen flatere....
NM Fellesstart for U23 måtte desverre avlyses 23. juni, men nå ønsker Fredrikstad SK og Skiptvet IL Sykkel å kunne...
Foto: Damene i NM Masters tempo Det ble NM-fest for Masterssyklistene på landevei i Nordhordaland den siste helgen...
Disse forsvarer de norske fargene under European Games 2019: August Jensen, Bodø CK/Israel Cycling Acedemy Sondre...
LVM Saarland Trofeo går av stabelen 20.-23. juni i Tyskland, og er siste NationsCup før NM. Rittet går i  kuperte...
Det norske U23 landslaget fikk en suveren seier i dag, der 20 år gamle Andreas Leknessund både vant etappen og rittet...
Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) tok seieren på 1. etappe i Critérium du Dauphiné i Frankrike i dag. Det ble...
På lørdagens 5. etappe fra Skien til Drammen ble det seier til Alexander Kristoff fra UAE Team Emirates foran Alvaro...
Vita Heine er i støtet om dagen. Torsdag vant hun den 3. etappen i LOTTO Thüringen Ladies Tour i Tyskland for Team...