Masters-NM er utsatt til august

Nordisk er avlyst

NM i Masters landevei korona-flyttes fra slutten av juni til midt i august.

Mesterskapet skulle gått den siste helgen i juni, med IF Frøy som arrangør av tempo og Follo SK som ansvarlig for fellesstarten. Sistnevnte øvelse er det ikke mulig å kjøre på dette tidspunktet. Arrangørklubbene og NCF er derfor enige om å flytte mesterskapet til lørdag 15. og søndag 16. august.

- Selv om temporittet kunne gått i juni, ser vi det som en klar fordel at mesterskapet avvikles samlet. Selv om det fortsatt ikke er formelt er klart, tror vi ut fra signalene som er gitt at mesterskapet kan kjøres halvannen måned senere enn opprinnelig planlagt, sier Jørn Michalsen, som er leder av Mastersutvalget i NCF.

Mesterskapet vil gå på fine veier i Follo, med start og mål på Drømtorp i Ski. Nærmere info  kommer snart.

- Det ser dessverre ikke ut til at det blir mange Mastersritt i år. Vi håper likevel det kan være en inspirasjon for syklistene at det blir NM - og at det kommer deltakere fra hele landet, sier Michalsen.

Samtidig er det klart at det  ikke blir Nordisk mesterskap i Masters i 2020. Rittene skulle gå ikke langt fra Karlstad i Värmland. Stor usikkerhet med hensyn til om det er mulig å avvikle mesterskapet – og ikke minst i hvilken grad deltakerne kan reise til Sverige – gjorde en avlysning uungåelig.

Det er bestemt av Nordisk i Masters 2021 skal gå samme sted – med tempo lørdag 31.juli og fellesstart søndag 1. august.

  • Landevei
  • Region Øst