Mange gode prestasjoner i Lenzerheide

Rapport fra VM MTB i Sveits

Vi reiste til årets VM i Lenzerheide med mange svært gode prestasjoner i bagasjen. 4 verdenscupseire, en europamester og beste nasjon i flere av årets verdenscuper. Det var derfor store forventninger i troppen. Fokuset lå imidlertid som vanlig på så gode forberedelser som mulig.

Først ut av våre utøvere var Jørgen Anmarkrud i M junior. Jørgen har hatt en tøff vinter med kneoperasjon. Han kom sent i gang med sesongen, men har vist at han holder høyt nivå. Han stod med en dårlig startposisjon og slet første runden med å komme seg fra. Etter en runde passerte han som nr. 49. Han kjempet imidlertid svært hardt og kjørte seg opp til 18. plass. En meget god prestasjon.

Våre U23 gutter har vist i år at de hører til det absolutte øverste sjiktet i sin klasse. Petter som vinner av årets verdenscup og tre enkelt seire. Petter kommer godt ut, men blir litt passiv. Han blir liggende i en tetgruppe på 4-8 mann, men er litt for sløv i avgjørende deler av rittet og en duo stikker avgårde, uten at han får kommet seg opp for å jage. Han følte seg sterk, men var skuffet over taktiske vurderinger. Han kjører inn til en 4.plass, det beste resultatet for han i mesterskap, og leverer som vanlig i denne sesongen ritt helt i verdensklasse. Martin Siggerud, kjører et jevnt godt ritt og blir 15. Erik Hægstad og Martin ligger lenge sammen, men Erik må etter hvert slippe og blir 19. Begge følte at de fikk ut det de er gode for i rittet.

Vår yngstemann og første års U23 rytter klemmer til fra start og får tidlig kjenne på at han ikke er på sitt sterkeste denne dagen. Den knallharde starten sitter i kroppen resten av rittet, og han blir nr. 40.

Sist ut av våre rundbanesyklister er Gunn-Rita Dahle Flesjå. Hun slet inn mot mesterskapet med luftveier og to brukne ribben. Langt fra optimalt inn mot et mesterskap. Hun kjemper iherdig som vanlig og ligger halvveis i rittet og kjemper om en topp 3 plassering. Hun siger etter hvert litt bakover i feltet, men sikrer en god plassering med sin 9. plass.

Norge stilte med to utfor syklister. Mille Johnset i junior- og Brage Vestavik i eliteklassen. Mille har flere topp plasseringer i årets verdenscup og leverte årsbeste med sin 3. plass. Dette var norsk sykkelsports første medalje i VM utfor noensinne. Brage kvalifiserte seg til finalen og leverte årsbeste med sin 59. plass.

Eddy K.Storsæter
Landslagssjef Terreng


Landslaget terreng rundbane i Lenzerheide


Siste råd fra landslagssjefen før start i U23


Jørgen Anmarkrud kjørte seg opp tredve plasser etter første runde.


Gunn-Rita ga jernet i VM og kom inn på en god 9. plass.


Mille tok Norges første medalje i VM Downhill

  • Terreng