Lys fremtid for neste generasjons parasyklister

Vellykket samling i påskehelgen

Norges Cykleforbund organiserte en treningssamling for unge og lovende parasyklister helgen 20.-21. april på Dal i Eidsvoll. Målet med samlingen var å gjøre utøverne mer bevisst på trening og gi læring for best mulig fremgang videre. Utøverne ga gode tilbakemeldinger og synes samlingen var både nyttig og lærerik. I denne omgang fikk vi med tre gutter på 14 og 15 år, fra ulike kanter av landet.
 


Jason Dyck (nr. 3 fra venstre) med utøverne på samlingen.
 

Været var det ingenting å si på. Solen strålte og det var varmt, så det var ingen grunn til å holde seg innendørs for å trene. Aktivitetene besto av felleskjøring, bakke intervaller og balanseøvelser. Utøverne ble presentert hva norsk parasykling tenker om fremtiden, planer og hvordan livet er som parasyklist på internasjonalt toppnivå. Hver utøver fikk individuell veiledning for sin spesifikke diagnose/funksjonshemming.
 


Morten Jahr (nr. 3 fra venstre) hadde mye å fortelle "rookiesene" fra han var på landslaget i parasykling.

Alle utøverne og deres familier dro hjem med masse motivasjon og en følelse av samhold og felles forståelse for videre trening. De holder kontakten videre fremover også. Samlingen ble ledet av Jason Dyck og Morten Jahr. Jason er prosjektleder for parasykling i Norges Cykleforbund. Han er fra Canada og har mange års erfaring som veileder og trener for parasyklister. Morten er tidligere landslagsutøver i parasykling og flere VM-medaljer å vise til i sin karriere.

 

Samlingen var en god begynnelse for Norges Cykleforbunds arbeid med parasykling. Det er vårt mål å kunne rekruttere flere utøvere og utvikle neste generasjons paraolympiere.

 

Vi fortsetter med et offisielt temporitt 15. juni, der alle parasyklister kan komme og teste nivået sammen med NCFs prosjektleder. Rittet heter «Mot klokka» og arrangeres i nærheten av Hamar. Distansen er på 13 km for alle utøvere, bortsett fra tandem som kjører 25 km.

 

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon om parasykling, kontakt Jason Dyck på jason.dyck@sykling.no.

  • Funksjonshemmede