Leknessund nr. 8 i VM tempo junior | NCF

Leknessund nr. 8 i VM tempo junior

Ledet etter andre mellomtid

Andreas Leknessund var for favoritt å regne før tempoøvelsen for menn junior. Dessverre holdt det ikke helt inn for tromsøværingen og det var til slutt briten Thomas Pidcock som kunne ikle seg regnbuetrøyen.

Skrevet av Kristian Arnesen Strømshoved

–Åttendeplass er ikke det jeg hadde håpet på, jeg hadde egentlig håpet på medalje og kanskje gull, sa Leknessund etter målgang.

Tirsdag og konkurransedag nummer tre i Bergen ble av det grå slaget. Solen som har velsignet både tilskuere og ryttere i første del av mesterskapet, klarte ikke å trenge igjennom skydekket.

Og uten at vi visste om det, ble dette et omen på dagens resultat.

For Andreas Leknessund som i august tok gull under europamesterskapet i Herning, lå lenge an til å kjempe om medalje.

Tidlig spådom

Som regjerende europamestere stilte Norge med tre mann på tempoen for juniorene. Først ut var Olav Hjemsæter.

Hverken skuffet eller fornøyd, rullet 18-åringen inn til det som skulle bli en 47.plass da alle var i mål.

Dog var det en optimistisk Hjemsæter som snakket om mulighetene til Andreas Leknessund i ”mixed zone” etter å ha fullført sin tempo.

– Jeg tror løypa passer bra for Andreas spesielt, han er god i bakker og bør kunne utnytte bakken.

Bakken som Hjemsæter siktet til var naturligvis Birkelundsbakken, men første mellomtid i løypen for juniorene lå også på toppen av en bakken. Der passerte Leknessund 1,6 sekunder før britiske Pidcock.

Det så med andre ord veldig lovende ut etter tre kilometer.

Bakken

Så kom Birkelundsbakken, dag tre opp de 1,4 kilometeren med 7,7 prosent stigning i snitt. Leknessund passerte toppen 1,16 sekunder før Pidcock, til stor jubel fra de fremmøtte på Festplassen.

Så, mens et fullstappet målområde ventet spent på dagens mann, fikk dagens hovedpersonen det tøft mot tredje og siste mellomtid ved Fløyen.

– Jeg hadde egentlig trua helt til den andre mellomtiden, det var nok mange som hadde trua når jeg ledet over toppen. Så stivnet jeg helt etter det og det er jo det man ser, jeg fikk det veldig over toppen, forteller Leknessund før han legger til:

– Jeg trodde rett og slett ikke jeg skulle tape så mye, så skal det sies at det føltes nesten som om jeg tapte mer. Hadde det ikke vært så mye nedover, hadde jeg nok tapt enda litt til.

Ingen norsk fest på Festplassen

Da Leknessund passerte målstreken viste plasseringen åtte og tiden 32. 32 sekunder bak dagens vinner Pidcock. Sølvet gikk til italienske Antonio Puppio og bronsen til polen ved Filip Maciejuk.

På spørsmålet fra pressen om han kunne disponert løpet annerledes og mulig kapret en medalje på den måten, fortalte tromsøværingen om et aldri så lite drama før start.

– Selvfølgelig kunne jeg åpnet litt roligere. Jeg bruker egentlig å kjøre på watt, men så varmet jeg opp på en annen sykkel og hadde wattmåleren koblet til, men når jeg byttet til konkurranse-sykkelen, klarte jeg ikke å koble til wattmåleren.

Videre fortalte han at det var lett å bli revet med av stemningen som er i Bergen.

–Adrenalinet og sånt gjorde vel at jeg åpnet med alt for høy watt, hadde jeg hatt måleren ville det kanskje vært litt lettere å holde igjen, men jeg skal definitivt ikke skylde på det.

Ser frem mot helgen

Mesterskapet er enda ungt og på lørdag skal juniorgutta sykle fellesstart, der har Leknessund troen på en god norsk dag.

– Nå er det en bekymring mindre og jeg kan kanskje ha litt mer senka skuldre på fellesstarten. Der er det mer åpent og et helt lag som har et visst ansvar om å gjøre det bra. Så nå er jeg klar for å kjøre godt der og gjøre den jobben som er best for laget og jeg er veldig gira på å få til noe bra.

Hva kommende lørdag bringer er for tidlig å si, men Leknessund forsikrer oss om at lysten er til stede, ferdighetene likeså.

– På fellstarten skal det bli revansj, formen er god og muligheten er store, så vi kommer til å kjøre godt der, det er jeg sikker på. Vi skal bli vanskelig å slå.

De norske resultatene ble: Andreas Leknessund: 8.plass. Søren Wærenskjold: 18. plass. Olav Hjemsæter: 47. plass.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Det var sterk kjøring av det norske damelandslaget under Tour Cycliste Féminin International de l'Ardéche i Frankrike...
Norges Cykleforbund arrangerer Mobil-vaktkurs sammen med Eriks Trafikkskole for de som ønsker å være mobil vakt i...
T.v.: Iver Johan Knotten (innehaver av rekord 30 km M-sen), Reidar Borgersen (like blid) og Kristoffer Skjerping. Foto...
Norges Cykleforbund sender en solid tropp til årets VM Landevei i Innsbruck, som blir arrangert fra 23. - 30. september...
Fire medaljesankere på tempoen, fra v.: Jan Bodin, Kåre Christoffersen, Trine Hansen og Kristin Falck.   UCI...
Foto: GP Ruebliland - sammenlagtvinner Enzo Leijnse (Ned), 2. Biniam Girmay Hailu (Eri) og 3. Daniel Årnes (Nor)....
Norges Cykleforbund går i disse dager gjennom regelverket for ungdom, spesielt med tanke på bruk av skivebremser eller...
(Bildet er fra OL i 2016) Vita Heine fra Bergen CK/Team Hitec Products Birk Sport slo den gamle rekorden fra 2015...
Tour de l'Avenir er det tøffeste etapperittet man kan være med på som U23-rytter. I år var også stigningene og...
Uttaket til Grand Prix Rüebliland har ikke vært enkelt. Vi er så heldige at vi har mange sterke juniorsyklister og det...