Ladies Tour of Norway 2019 | NCF

Ladies Tour of Norway 2019

Alle de beste profflagene har meldt sin ankomst

 

For femte året på rad arrangeres Ladies Tour of Norway, Norges eneste World Tour-ritt, 22.-25. august. Rittet har sitt opphav fra Halden og har blitt kjørt i Østfold med noen små avstikkere innom Sverige, men i år vil også Vestfold være representert.

Første etappen av rittet går mellom Åsgårdstrand og Horten, og ifølge rittredaktør Roy Moberg er det en naturlig utvikling for rittet å utvide til andre fylker. Etter den første etappe i Vestfold, flytter rittet seg tilbake til Østfold. Her venter litt over 130 km med mye kupert terreng mellom Mysen og Askim.

Moss, som har vært vertskapskommune de siste tre årene, vil i år igjen være en del av rittet. Den nest siste etappen kjøres fra Moss til Halden. I Halden venter en spennende avslutning der rytterne skal opp den knallharde Knardalbakken opp til Fredriksten festning.

-Vi har savnet en riktig tøff avslutning, våre målganger har vært litt for like. Dette har gjort det vanskelig for klatrerne å vinne, sier Moberg.

Med årets avslutning opp til festningen på etappe to, håper Moberg at dette kan åpne seierskontoen for andre enn bare de rene klassiker- og spurtrytterne.  

Den lengste etappen på programmet med drøye 155 km mellom Svinesund og Halden, kommer på rittets siste dag. Avslutningsetappen blir i prinsipp identisk med etappen i fjor, noe som betyr flere grensepasseringer og et 7 km langt grusparti. Distansen og utfordringene på etappen gjør at det blir en spennende avslutning på rittet.

 

Alle de beste profflagene har meldt sin ankomst, der våre norske håp Susanne Andersen (Team Sunweb), Katrine Aalerud og Emilie Moberg (Team Virtu) stiller til start. Det gjør også Team Hitec Products, Norges eneste profflag, samt det norske landslaget.

Se mer om rittet her: https://www.ladiestour.no/ 

 

Sondre Kristiansen
Norges Cykleforbund

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Landslaget damer elite skal kjøre to ritt i starten av juni. Begge rittene går i Bretagne-området. I Grand Prix de...
Stine Borgli deltok med mix-landslag i det spanske etapperittet Vuelta a Burgos Feminas 16.-19. mai, der hun vant...
Foto: Lars Doksæter Equinor og Norges Cykleforbund har gått inn i sin tredje sykkelsesong som partnere for...
Foto: Kevin Hemphälä Vita Heine vant den siste etappen i Tour of Uppsala for Team Hitec Products - Birk Sport. Laget...
De beste Mastersrytterne i Norden samles på Åland i august. Bildet er fra fjorårets mesterskap, som gikk i Ås i...
Første dag i UCI rittet Tour of Uppsala ble litt stang ut. Det var første UCI ritt for mange og Emilie Moberg kom rett...
Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til U23 NationsCup rittet L´Etoile d´Or i Frankrike, som går av stabelen...
Equinor og Norges Cykleforbund går inn i sin tredje sykkelsesong som partnere for talentutvikling innenfor...
Foto: Bonsak Hammeraas Nordhordaland SK har sendt ut invitasjonene til norsk mesterskap i Masters landevei....
Foto: Lars Doksæter   Equinor og Norges Cykleforbund går inn i sin tredje sykkelsesong som partnere for...