Kort rapport fra Fellesmøtet 2019

Fokus på utvikling og veien videre

Fellesmøtet blir arrangert annethvert år mellom Forbundstingene, for å gi informasjon om tingenes tilstand og fokusere på aktuelle saker. Denne gangen var fokuset utvikling, og vi var så heldige å få Marit Breivik på besøk. Hun dro frem viktigheten av å lytte og ha konkrete utviklingsmål. Det var også stort fokus på å kunne lede individer til å ville lede seg selv og prioriteringer. "Prioriter det du får gjort noe med", "Prioriter det viktigste" og "Prioriter det som gir energi og motivasjon".

Etter endt seanse med Marit Breivik, fulgte styremedlem Tord Bern Hansen opp med gruppearbeid. Spørsmålene gruppene skulle svare på var 3 områder NCF sentralt var gode på og 3 områder vi kunne bli bedre på. Kort oppsummert var NCF sentralt gode på tilgjengelighet/service, utdanning og landslag. Vi kunne bli noe bedre på å legge tilrette for arrangementer, slik at det ikke blir så tungt å arrangere ritt. I tillegg kunne vi bli bedre på ulike veiledninger, være mer behjelpelig eller lage bedre systemer for offentlige søknader og gjøre mer for rekrutteringen (både utøvere, ledere, kommissærer).

Etter lunsj tok styremedlem Knut Glad oss inn i paragrafenes verden, og fortalte om status for Bergen 2017 AS. Det er nå et år siden B17 AS ble begjært konkurs. Det ble lagt ut en redegjørelse i prosessen 16. mai på NCFs nettside. Gjelden for UCI avgiften (gjenstående ca. 10 millioner) er over fristen. Vi har forhandlet med UCI om å vente med en nedbetaling av gjelden til boet er ferdig oppgjort. Det har kommet inn et krav fra B17 AS til UCI på over 50 millioner, som UCI bestrider, og NCF tror heller ikke dette kravet vil kunne føre frem. Når det gjelder sak fra NCF Region Sør om anmeldelse av Harald Tiedemann Hansen, har NCFs styre besluttet å vente med å ta stilling til dette, til boet er ferdigstilt. Styret og administrasjonen ønsker nå å bruke energien på å serve organisasjonen.

Generalsekretær Eystein Thue Stokstad, som startet opp 3. desember, la frem tall for regnskapet 2018 og budsjett for 2019. Han mente det var viktig å fortsatt leve på et stramt budsjett også i 2019, og takket samtidig sponsorer og samarbeidspartnere for støtten som gir oss mellom 7-8 millioner i året. Uten denne støtten hadde det vært svært vanskelig å få til en god landslagsaktivitet.

Kontrollkomitéen ved leder Bjørn Hamre leste opp beretningen fra komitéen. Kontrollkomitéens leder har vært tilstede ved en rekke styremøter og har god oversikt på hva som rører seg i organisasjonen.

Hans Falk, sportssjef i NCF, presenterte en kort oppsummering av resultater for 2018, i tillegg til å presentere sportsavdelingen. Den består av sportssjef Hans Falk, landslagssjef terreng Eddy Knudsen Storsæter, landslagsleder menn junior (og utvikling) Kai Lexberg, samt landslagsleder kvinner elite og kvinner junior landevei Carl Erik Pedersen. I tillegg er vi knyttet mot landslagsleder i BMX, Sebastian Kartfjord, talentutvikler Lars Stensløkken på terreng og trener Kenneth Berner på bane. Sportsavdelingen har et budsjett på ca. 12 millioner å forholde seg til, som ligger på ca. 1/4 av det totale budsjettet i forbundet. Mange av midlene er øremerket, så vi kan ikke bruke øremerkede midler til junior landevei på f.eks. bane eller BMX. De olympiske disipliner som har medaljesjanser blir prioritert, da dette også er en forutsetning for å få midler fra Olympiatoppen.

2. visepresident i NCF, Dag Schartum-Hansen, gjennomførte en oppsummering av alle de tre velodromene. I Levanger skal betongbanen være klar i slutten av 2019. Velodromen på Sola Arena skal være klar mars 2020. Velodromen i Asker er nok den mest komplekse, men alle gode krefter jobber steinhardt for at den skal bli en realitet i august 2021. Det vil bli en 250m bane i Sola og en 200m bane i Asker.

Til slutt ble det holdt en seanse om utvikling av banesporten ved GU Bane (May Britt Våland, Thomas Fossum og Martin Feldmann). Det er viktig å komme igang med utdanning av dommere og trenere, utarbeide regelverk, lage nasjonalt akkrediteringsprogram (må være på et visst nivå før man får tilgang til å sykle på banen) og sportslig utvikling. Banesykling er en god treningsform også for andre grener, som landevei og BMX. Grenutvalg Bane avsluttet med å oppfordre klubbene til å sende sine utøvere til banesamlinger i 2019. Nå er det ikke lenge igjen til vi har en velodrom i Norge!

Det vil bli lagt ut referat fra Fellesmøtet, samt regnskap, budsjett og årsberetninger fra Kontrollkomitéen og revisor så snart disse er signert. I tillegg blir det laget en oppsummering fra arbeidet i de 7 gruppene.

Tusen takk til alle som tok turen for å skape utvikling for sykkelsporten. Flere av deltakerne fra Fellesmøtet var også med på Arrangørseminaret søndag 10. mars, der hovedfokuset var informasjon om vaktkursene, samt samkjøring og kompetanseheving. 30 deltakere som skal arrangere NC i 2019 fra landevei, terreng og maraton, var tilstede.

Nyheter

Alexander Kristoff viser gryende VM form og vant 1. etappe av Slovakia rundt i dag. Kristoff spurtslo både Michael...
Erik Hægstad startet sesongen i Norden i håp om å samle poeng og bevise at han var moden for verdenscup deltakelse....
I helgen som var kjørte terrenglandslaget i Italienske Va Di Sole. U 23 guttene våre Anders Johannessen og Martin...
Arbeid og velferdsdirektoratet har i 2019 bevilget midler til Norges Cykleforbund for å tilby arbeidstrening og utdanne...
NCF lanserer et nytt prosjekt neste vår hvor vi har som mål å engasjere en koordinator i hver region som får ansvar...
Et vellykket NM er nå historie. Vi vil benytte sjansen til å takke arrangør for et flott arrangement i utfordrende og...
I går (tirsdag) var det offisiell åpning av den nye pumptracken på Bryn i Bærum. Pumptracken er et nytt spennende ...
Under lanseringsfesten til Ladies Tour of Norway 13. mai, hadde NCF gleden av å presentere sitt nye jenteprosjekt som...
Rittet starter med en kort prolog over 2 km. Her var i fjor Rasmus Fossum Tiller den raskeste så vi har forhåpninger om...
Til helgen stiller Terrenglandslaget med 6 ryttere i Borrlänge Tour. I etapperittet inngår Nordisk Mesterskap som en av...