Ivrige banesyklister på samling i Danmark | NCF

Ivrige banesyklister på samling i Danmark

Spennvidde fra 12 til 50 år

Fra v.: Thorolf Hestness (master), Ingrid Træland Dalland (15) og Christoffer Hestness (14).

Helgen 11.-13. november var det duket for årets tredje samling for banesyklister på Odense Cyklebane i Danmark. De to foregående samlingene ble arrangert i oktober måned.

Rytterne på helgens samling ga et godt spenn i både alder, geografi og nivå, med yngste rytter fra Asker på 12 år og eldste rytter/leder på 51 år fra Trondheim. Det var gledelig at det var en del nybegynnere med denne gangen, i tillegg til de mer garvede rytterne som har vært med helt fra banesamlingene startet opp i 2010. Nitten av rytterne på samlingen var mellom 12-22 år. Stavanger SK, Halden CK og TVK hadde med fem ryttere hver, ellers var Asker CK, Sandefjord SK, Grenland SK, Åsane CK, Nordhordland SK, IL Sverre og Nymark IL representert. Stemningen var som alltid god på treningene – Rolf Morgan Hansen og Thomas Fossum i Grenutvalg Bane var ledere og pacet rytterne rundt banen i Odense.


Rolf Morgan Hansen kjører derny for de norske rytterne i Danmark.

Hele ni jenter deltok på treningene, åtte av dem i alderen 14-19 år. Det lover godt for kvinnelige banesyklister i fremtiden – om de har tålmodighet til å vente på en sykkelvelodrom i Norge. Det er ikke gitt at alle har samme «driven» som vår beste banesyklist, Anita Yvonne Stenberg. Hun har vist at det er mulig på tross av mangelen på treningsmuligheter, men hun har sannelig stått på for å kunne drive med det hun liker best. Vi har selvsagt en vei å gå også i forhold til danskene – de har akkurat opprettet et eget kvinneutvalg kun for banesykling!


En småfrysen, men blid Fredrik Fjærli (12) fra Asker CK.

Fem av de ni jentene på samlingen kommer fra Halden Cykleklubb, som har vært flinke til å lage et lavterskeltilbud på utendørsbanen på Ystehede. Klubben fikk 375.000 kr fra Gjensidigestiftelsen før jul i fjor for å oppgradere sykkelbanen som sto ny i 1980. Et nytt dekke ble lagt på banen på vårparten i år, og nå foregår det treninger for fullt.


Ivrige jenter fra Halden CK og Stavanger SK

Det jobbes så fort som byråkratiet og ressursene tillater med velodromene i Sola og Asker. I Levanger blir det en stor utendørs bane med tak, der prosessen har kommet lengst av de tre anleggene. En velodrom vil allikevel ikke være klar før i 2019, så i mellomtiden er vi takknemlige for at det er mulig å holde grøten varm ved å benytte baner i Danmark og Polen til samlinger. En stor takk til Grenutvalg Bane og Sandefjord Sykkelklubb for at de orker å stå på for banesyklingen.


In the need for speed
 

De to neste banesamlingene på Odense Cyklebane blir 2.-4. desember og 6.-8. januar – vi oppfordrer så mange som mulig til å melde seg på! Dette er ikke bare god trening for de som ønsker å bli banesyklister – landeveissyklister har stort utbytte av trening på velodrom.
 

Se påmelding og info om banesamlinger HER

Les mer om Grenutvalg Bane HER

 

  • Bane

Nyheter Bane

Hold av datoer for banesamlinger og Norgesmesterskap på Odensebanen denne høsten. Følgende datoer er fastsatt...
Fredag 22. juni ble første spadetak for nye Sola Arena tatt, og vi kan dermed se konturene av at vi kan få realisert en...
Vi skulle gjerne ha hatt enda flere norske deltakere i Nordisk mesterskap på bane i Odense helgen 9.-11. februar, men...
Nordisk mesterskap på bane blir arrangert på Odensebanen i Danmark 9.-11. februar. Vi håper mange nordmenn har ønske om...
Fra 19.-21. januar ble sesongen siste UCI World Cup ritt arrangert i Minsk, Hviterussland. Anita Yvonne Stenberg tok...
1.- 3. desember var det duket for World Cup på bane i Milton, Canada. Anita Yvonne Stenberg var eneste rytter til å...
Helgen 9.-11. februar 2018 er satt som dato for Nordisk mesterskap på bane i Odense, Danmark. I forkant av...
Anita og trener Kenneth Berner i Bane-EM (Foto: Jesper Skovbølle) Europamesterskapet på Bane ble arrangert i...
NM BANE I ODENSE 6.-8. OKTOBER 2017 Da er årets Sykkel NM på bane avsluttet, og det har vært tre flotte dager på...
Norgesmesterskapet på bane (velodrom) går av stabelen 6.-8. oktober i Odense, samtidig som de danske mesterskapene....