Informasjon om vaktkurs

Stasjonære vaktkurs blir enklere å gjennomføre

Opplæring av private vakter under sykkelritt blir mindre kostnadskrevende og enklere å gjennomføre med nettkurs.

Etter en lang forhandlingsprosess har NCF endelig fått tillatelse å lage 2/3 av kurs 2 «Stasjonære vakter» som nettkurs. Dette betyr at vaktene kan ta store deler av kurset hjemme før de møter opp til del 2 av kurset hvor de blant annet må gjennomgå en praktisk del og avlegge teoretisk prøve.

NCF har kun kapasitet til å lage én versjon av kurset av gangen og har med det valgt å prioritere utviklingen av e-læringskurs. Senere vil et fullstendig klasseromskurs også bli utviklet. Valget er tatt utfra tid og økonomi for klubber og arrangører og bruk av en mer effektiv kursgjennomføring. Den todelte løsningen gjør at deltagerne på kurset kun må møte opp til 4 timer + prøve i motsetning til opprinnelige 9,5 timer + prøve. Det er en forutsetning at deltagerne har gjennomført del 1 av kurset på nett før de møter opp til del 2 i klasserom.

Vi følger fremdriftsplanen så langt. Det vil si at kurset «Stasjonære vakter» del 1 vil være klart på nett 1. mars. Det planlegges klasseromssamlinger i hele landet med oppstart i mars. Sted og dato finnes på slutten av denne nyhetssaken.

I forbindelse med det 9,5 timers «Stasjonær vakter» klasseromskurset var det tenkt gjennomført et instruktørkurs for våre kursholdere før oppstart av disse kursene rundt om i landet. Dette har vi foreløpig valgt å se bort ifra i denne omgang med tanke på den knappe tiden før sesongen. Det vil allikevel bli gjennomført et pilotkurs i arbeidsgruppen i prosjektet og alle kursholdere vil godkjennes enkeltvis basert på erfaring fra sykkelritt og -arrangement, trafikkforståelse og pedagogisk egnethet. Kursholderne vil få tilsendt en instruktørveileder sammen med kursmateriell for del 2 når de er blitt godkjent kursholdere.

Del 2 av «Stasjonære vakter» kurset er det klubbene og/eller regionene som arrangerer, men NCF vil som tidligere nevnt dekke utgiftene for de første kursene som holdes. Vi har utarbeidet en foreløpig kurskalender basert på en spørreundersøkelse som ble tilsendt klubbene før jul - se mer HER. Dette er behovet som er meldt inn. Her kan det være meldt inn feil antall i forhold til stasjonære vakter, og det er kanskje ikke nødvendig med alle kursene. Samtidig er det sikkert flere som ikke har meldt inn behov. Ved feil eller spørsmål - ta kontakt med Beate Stenberg på beate.stenberg@sykling.no, så finner vi ut av det. Det er foreløpig ikke booket lokaliteter til kursene, kom gjerne raskt med forslag til rimelige møterom i ditt område - klubbhus, vandrerhjem o.l. Gi også beskjed om datoene for kurs bør endres. Meldt tilbake innen 12. februar - så får vi spikret endelige datoer og steder for de stasjonære kursene (ca. 5 timer for opptil 30 personer). Det er tenkt at kursene på hverdagene går fra kl. 17.00 - ca. kl. 22.00.

 

Kurset har et maksimalt antall på 30 deltagere pr. kurs. Nettkurset tas gjennom minidrett.no og når dette er fullført, kan deltageren melde seg på til del 2. av kurset.

Nyheter

Helgen 18.-20. september ble det gjennomført både samling og møter på Geilo for syklister som har tilpasset MTB sykkel...
Arctic Race of Norway vil bli arrangert 5.-8. august i 2021. Arrangøren med daglig leder Knut-Eirik Dybdahl i spissen,...
  Aktivitet/trening Det vil alltid være helsedirektoratets retningslinjer som skal etterleves, men i...
Norges Cykleforbund har besluttet at Norge ikke deltar i de kommende WC, VM og EM i terrengsykling. Beslutningen er...
I dag skal avgjørende spørsmål i realiseringen av Velodrom, skole og administrasjonsbygg behandles i formannskapet i...
På Forbundstinget 7.-8. mars, ble det vedtatt at sykkelsporten skulle opprette et grenutvalg for E-Sport, og styret...
Får din klubb økonomiske konsekvenser som følge av koronakrisen? Se mer i nyhetsbrevet fra Norges Idrettsforbund...
Har dere personer i klubb eller region som gjennom sitt frivillige arbeid burde ha blitt tildelt en utmerkelse? Selv...
Utvekslingsprogram gjennom Norges idrettsforbund Søk her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettensfredskorps/...
Utvalget har i samarbeid med Region Midt forsøk å finne klubber i Midt-Norge til å arrangerer mesterskapet, ettersom...