Informasjon om vaktkurs | NCF

Informasjon om vaktkurs

Stasjonære vaktkurs blir enklere å gjennomføre

Opplæring av private vakter under sykkelritt blir mindre kostnadskrevende og enklere å gjennomføre med nettkurs.

Etter en lang forhandlingsprosess har NCF endelig fått tillatelse å lage 2/3 av kurs 2 «Stasjonære vakter» som nettkurs. Dette betyr at vaktene kan ta store deler av kurset hjemme før de møter opp til del 2 av kurset hvor de blant annet må gjennomgå en praktisk del og avlegge teoretisk prøve.

NCF har kun kapasitet til å lage én versjon av kurset av gangen og har med det valgt å prioritere utviklingen av e-læringskurs. Senere vil et fullstendig klasseromskurs også bli utviklet. Valget er tatt utfra tid og økonomi for klubber og arrangører og bruk av en mer effektiv kursgjennomføring. Den todelte løsningen gjør at deltagerne på kurset kun må møte opp til 4 timer + prøve i motsetning til opprinnelige 9,5 timer + prøve. Det er en forutsetning at deltagerne har gjennomført del 1 av kurset på nett før de møter opp til del 2 i klasserom.

Vi følger fremdriftsplanen så langt. Det vil si at kurset «Stasjonære vakter» del 1 vil være klart på nett 1. mars. Det planlegges klasseromssamlinger i hele landet med oppstart i mars. Sted og dato finnes på slutten av denne nyhetssaken.

I forbindelse med det 9,5 timers «Stasjonær vakter» klasseromskurset var det tenkt gjennomført et instruktørkurs for våre kursholdere før oppstart av disse kursene rundt om i landet. Dette har vi foreløpig valgt å se bort ifra i denne omgang med tanke på den knappe tiden før sesongen. Det vil allikevel bli gjennomført et pilotkurs i arbeidsgruppen i prosjektet og alle kursholdere vil godkjennes enkeltvis basert på erfaring fra sykkelritt og -arrangement, trafikkforståelse og pedagogisk egnethet. Kursholderne vil få tilsendt en instruktørveileder sammen med kursmateriell for del 2 når de er blitt godkjent kursholdere.

Del 2 av «Stasjonære vakter» kurset er det klubbene og/eller regionene som arrangerer, men NCF vil som tidligere nevnt dekke utgiftene for de første kursene som holdes. Vi har utarbeidet en foreløpig kurskalender basert på en spørreundersøkelse som ble tilsendt klubbene før jul - se mer HER. Dette er behovet som er meldt inn. Her kan det være meldt inn feil antall i forhold til stasjonære vakter, og det er kanskje ikke nødvendig med alle kursene. Samtidig er det sikkert flere som ikke har meldt inn behov. Ved feil eller spørsmål - ta kontakt med Beate Stenberg på beate.stenberg@sykling.no, så finner vi ut av det. Det er foreløpig ikke booket lokaliteter til kursene, kom gjerne raskt med forslag til rimelige møterom i ditt område - klubbhus, vandrerhjem o.l. Gi også beskjed om datoene for kurs bør endres. Meldt tilbake innen 12. februar - så får vi spikret endelige datoer og steder for de stasjonære kursene (ca. 5 timer for opptil 30 personer). Det er tenkt at kursene på hverdagene går fra kl. 17.00 - ca. kl. 22.00.

 

Kurset har et maksimalt antall på 30 deltagere pr. kurs. Nettkurset tas gjennom minidrett.no og når dette er fullført, kan deltageren melde seg på til del 2. av kurset.

Nyheter

NCF har revidert og lanserer herved uttakskriterier for sesongen 2019. Dokumentet beskriver kriteriene for å bli tatt...
Det nærmer seg realisering av velodrom i Asker. Det vil bli et kjempeløft for syklingen på Østlandet. Nå er tiden inne...
Da er Kurskalenderen for våren 2019 oppdatert med de kursene som er klare pr. i dag. Dette gjelder kommissærkurs,...
Jason Dyck er 32 år og kommer fra Canada. Han er hyret inn på et seks måneders engasjement hos Norges Cykleforbund som...
Foto: Europarådet I kampanjen #starttotalk kommer det frem at det er vanskelig for idrettsbarn å si ifra om...
I dag kom beskjeden om at Gunn-Rita Dahle Flesjå, den mestvinnende norske utøveren i en sommeridrett noensinne, legger...
Slik sparer du penger og støtter fremtidens sykkelsatsning! Som medlem i NCF får du Norges beste sykkelforsikring i...
HAR DERE BEHOV FOR Å UTDANNE MOBILE VAKTER? NCF sin samarbeidspartner holder kurs over hele landet, og der det...
Eirik Ulltang oppsummerer sesongen i vedlagte NYHETSBREV Vår hardt satsende utøver i grenen Trial har for femte gang...
Sandefjord Sykleklubb står nok en gang som teknisk arrangør av NM Bane for junior og senior i Odense, Danmark....